Best Practices

Onderstaande bedrijven gingen u voor bij het vervoeren van goederen buiten de spits. Een grotere betrouwbaarheid van planning en reistijd is het gevolg. Bekijk hier onze succesvolle cases!

Matchen levert goede business case op

“Honderdduizenden vrachtwagens rijden per jaar leeg door het land. Ze vervoeren letterlijk lucht en dan heb ik het niet over de banden.” Rob de Vogel van Rotterdam Freight Management (RFM) schudt vol onbegrip zijn hoofd. Leeg rijden is niet alleen ongunstig voor de transporteur maar is mede een veroorzaker van onnodige files, vertragingen en milieubelasting.… Read more »

“Met de klant zoeken naar duurzame mogelijkheden ”

Bedrijfstak:                       Transportbedrijf (klant Sunrise Medical producent en handelsbedrijf van revalidatiemiddelen zoals o.a. scootmobielen, (elektrische) rolstoelen, rollators Bedrijfsgrootte:              >30.000 medewerkers Oplossing:                         Modaliteiten shift en andere tijden  Wanneer twee wereldtoppers met elkaar gaan samenwerken krijg je een mooi project. Geodis behoort wereldwijd tot de top 4 van logistieke dienstverleners. Sunrise Medical is wereldleider in… Read more »

Van Rees B.V.

Bedrijfstak:                       Theehandel Bedrijfsgrootte:              > 120 medewerkers Oplossingen Van Rees heeft de goederenstroom voor een belangrijke klant in de U.K. verplaatst van Rotterdam naar Moerdijk. Hierdoor wordt voor het grootste gedeelte van het traject in Nederland Rotterdam ontzien in de ochtendspits. Van Rees uit Rotterdam heeft al sinds 1819 een passie voor thee. Het… Read more »

LIPS+ en Breytner

Bedrijfstak: Textielverzorging voor de zorg en Zero-emissie transporteur Bedrijfsgrootte: > 1200 medewerkers Oplossingen Een vrachtwagen met aanhangwagen rijdt buiten de spits vanuit industriële wasserij van LIPS+ in Tiel over de A15 naar Rotterdam om te lossen bij een logistiek ontkoppelpunt (LOP) van Breytner. Vanaf het LOP levert Breytner zes keer per dag de vracht af… Read more »

Binnenvaart sloopt de spits

Beelen groeide in vijftien jaar uit tot de grootste, duurzame aannemer in de sloopsector en sloopt o.a. per jaar meer dan 350 gebouwen waarbij 99.45% van het (sloop)afval wordt gerecycled. Als inzamelaar van afval heeft Beelen te maken met veel transporten over de weg die voor een belangrijk deel ook tijdens de spits plaatsvinden. De… Read more »

Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven

Samen met architectenbureau Groosman ontwikkelde Van Wijnen in opdracht van Woningstichting Samenwerking ‘Mariskwartier’ in Vlaardingen. Van Wijnen Stolwijk, realiseert de 141 nieuwe woningen. Bij binnenstedelijk bouwen zijn de uitdagingen groot. De bouwterreinen zijn klein, de bouw moet snel en natuurlijk met zo min mogelijk overlast voor de omgeving. Dat is nogal een opgave. Om het… Read more »

Reehorst Dordrecht B.V.

Bedrijfstak: technisch installatiebedrijf met de volgende activiteiten: tank- en installatietechniek, tanksanering, herkeuring,  herclassificatie en bodemonderzoek. Bedrijfsgrootte: 35 medewerkers Oplossing: Verwerken sloopmateriaal op locatie Beschrijving project: Reehorst Dordrecht B.V. is begin maart 2017 gestart met een nieuw sloopproject aan de noordkant van Rotterdam. Bij dit project kwam veel (vervuild) sloopmateriaal vrij dat normaal gesproken over de… Read more »

Lekkerkerker Rotterdam BV

Bedrijfstak Verhuur van rijplaten, draglineschotten en bouwhekken Bedrijfsgrootte Ca. 20 medewerkers Oplossing Verruiming van de openingstijden Beschrijving project Lekkerkerker Rotterdam heeft de openingstijden van het bedrijf zowel in de ochtend als de middag verruimd. Voorheen was het 6.30 – 16.00 uur en nu is het bedrijf van 6.00 – 18.00 uur open. Het gevolg is… Read more »