Elektrische deelfietsen bij P+R locaties

Een initiatief van Gobike

Na successen in Kopenhagen en Barcelona heeft Gobike zijn intrede gedaan in Rotterdam. Na eind 2016 de eerste 2 demo locaties te hebben geïnstalleerd, zal Gobike voorjaar 2017 starten met de uitrol tot een totaal van 10 operationele stations in het centrum van Rotterdam.

Na het winnen van de aanbesteding van de Marktplaats voor Infrastructuur is het voornemen dat  daar in het najaar 2017 nog een 20-tal stations bijkomen, onder andere bij P+R locaties, zoals Capelsebrug en Meijersplein.

In samenwerking met De Verkeersonderneming en de de betrokken gemeenten wil Gobike zomer 2017 de exacte stationslocaties bepalen, welke binnen het raamwerk van de aanbesteding gerealisseerd dienen te worden. De bedoeling is dat gedurende het najaar 2017 ¨de schop in de grond¨moment te realiseren vanaf wanneer deze stationlocaties op straat zullen worden geïnstalleerd.

gobike

Wat is Gobike
Gobike biedt niet ‘zomaar’ fietsen aan, maar slimme elektrische deelfietsen. Via een slim netwerk van gobike stations bij OV knooppunten, P+R locaties en ¨in de wijk¨ locaties, , is dit een ideaal last mile middel om van/naar het werk te reizen.

Hoe werkt het
U kunt op de volgende manieren gebruik maken van een Gobike fiets:

  1. Maak een account aan via rotterdam.gobike.nl
  2. Zoek een Gobike uitleenstation via de Gobike website.
  3. Login op de stuurtablet van een Gobike met je gebruikersnaam en pincode.

Op de website van Gobike is te zien hoeveel fietsen beschikbaar zijn en waar deze staan. Het terugzetten van de fiets kan bij elk uitleenstation van Gobike. Via de tablet op de fiets is te zien welk punt in de buurt is.

Meer informatie
Meer informatie over Gobike vindt u op  https://rotterdam.gobike.nl