Vlaardingen & Schiedam

  • - Knelpunt Vijfsluizen
  • - Hoekse Lijn krijgt onderhoud

Vijfsluizen, een welbekend knelpunt voor inwoners uit Vlaardingen en Schiedam. De afgelopen jaren is de hoeveelheid voertuigen toegenomen waardoor er regelmatig verkeershinder ontstaat. In samenwerking met de gemeentes werkt De Verkeersonderneming de komende tijd aan het verbeteren van de doorstroming van dit gebied en wordt de bereikbaarheid van de omliggende steden geoptimaliseerd.

Netwerkversterkingen
Naast het verbeteren van de doorstroming van Vijfsluizen, staan er ook nog andere netwerkversterkende maatregelen op het programma. Zo ondergaat ook de Hoekse Lijn een metamorfose. Binnenkort treft u op deze site een overzicht met alle versterkingen in Vlaardingen, Schiedam en het omliggend wegennet. Bekijk hier de kaart met alternatieven.

vijfsluizen-a4_mg_5346_s

Werkgevers
In samenwerking met werkgevers uit het gebied wordt gekeken hoe de mobiliteit binnen het bedrijfsleven en de havens verbetert kan worden. Dat gebeurt met een aantal grote individuele bedrijven, zoals DFDS, Vopak, Mammoet, Huisman en Damen, maar ook via IKV Ondernemend Vlaardingen en de besturen van de bedrijventerreinen in Schiedam. Lees meer over de werkgeversaanpak of bekijk hoe u uw logistiek efficiënter kunt inrichten.

Bewoners
Wie kunnen mobiliteitsproblemen beter inzichtelijk maken dan mensen die hier dagelijks mee worden geconfronteerd? Een van de vele redenen om bewoners te betrekken bij onze projecten. Daarnaast organiseert De Verkeersonderneming leuke acties en bijeenkomsten voor bewoners. Lees alles over onze bewonerscampagne op www.filedier.nl.

Marktplaats voor Mobiliteit
De Verkeersonderneming is gestart met een nieuwe aanbesteding voor de Marktplaats voor Mobiliteit. Eind 2016 hebben werkgevers en bewoners van Vlaardingen en Schiedam nieuwe alternatieven om de auto tijdens de spits te laten staan. Bekijk het huidige aanbod op de Marktplaats voor Mobiliteit.