Voorne-Putten & Haven

  • Grootste haven van Europa
  • 155.000 inwoners op Voorne - Putten
  • 50.000 inwoners op Goeree Overflakkee

De haven van Rotterdam is de grootste van Europa. In de haven werken 100.000 mensen. Het eiland Voorne Putten ligt ernaast met 4 gemeenten en 155.000 inwoners. Beide zijn voor hun bereikbaarheid over de weg afhankelijk van de A15 en een aantal bruggen en tunnels. Goeree Overflakkee ligt onder Voorne Putten en maakt met bijna 50.000 inwoners ook gebruik van één van de bruggen naar de A15.

In dit deel van de regio trekken we samen op met het Havenbedrijf Rotterdam, gemeente Nissewaard en Deltalinqs voor een betere doorstroming op de oeververbindingen en de A15. Dit doen we door:

Netwerkversterkingen
De komende jaren optimaliseren het Havenbedrijf Rotterdam en gemeente Nissewaard onder andere de fietsinfrastructuur, wordt gekeken naar vervoer in de haven en betere verkeersinformatie.

Werkgevers
Samen met Deltalinqs werken we aan commitment van het bedrijfsleven in de haven en kijken we waar kansen liggen voor slimmere mobiliteit. Op Voorne Putten doen we dit met OFS. Lees hier meer over onze werkgeversaanpak.

Bewoners
We stimuleren zoveel mogelijk bewoners van Voorne Putten gebruik te maken van een alternatief voor de auto in de spits. Dit doen we door: Wild! van de spits (spitsmijdenproject), bewonersavonden en marketingacties. Kijk voor alle informatie voor bewoners op www.filedier.nl.

botlekbrug_mg_5684_s

Marktplaats voor Mobiliteit
De Marktplaats voor Mobiliteit is al actief in Spijkenisse. Voor werkgevers zijn Forensz (OV), Vipre (collectief vervoer) en Forenzo (fiets) aan de slag. Bewoners kunnen gebruik maken van TimesUpp (app), myJINI (connector) en Trappers (fiets). Bekijk al onze diensten op de Marktplaats voor Mobiliteit.

Logistiek
Zowel in de haven als op Voorne Putten werken we ook aan een logistieke aanpak. Bekijk onze best practices of bekijk hoe u uw logistiek efficiënter kunt inrichten.