Marktplaats voor Logistiek

Handige infrastructuurdiensten die je helpen op een slimme/voordelige manier te reizen.
HCI_logo_blue_orange_stacked

Inklapbare containers

Het grootste exportproduct dat vanuit Rotterdam wordt vervoerd? Dat is lucht!! Circa één op de drie containers op de weg rijdt leeg (nadat de lading is gelost). En dat kost jaarlijks ook nog eens 25 miljard euro. Holland Container Innovations (HCI) heeft daar iets slims op bedacht: de inklapbare container. De 4FOLD inklapbare container is… Read more »

amcs-tegel

AMCS Routing Portal

AMCS biedt bedrijven die zelf ritten van (eigen) voertuigen plannen de mogelijkheid om te verkennen welke efficiency verbetering mogelijk zijn door het structureel inzetten van ritplannings- en optimalisatietools.

bctnnn

BCTN

Dagelijks containervervoer over water. Container Transferium Alblasserdam: De Optimale Container Hub
Mijd de drukke wegen en vervoer uw containers over water tussen Alblasserdam en de zeehavens. Het Container Transferium Alblasserdam (CTA) biedt een dagelijkse dienst voor zowel verladers, expediteurs, rederijen als wegvervoerders.

thunderbuild-tegel

Thunderbuild

De verkeerscentrale voor bouwlogistiek van Thunderbuild geeft transport coördinatoren bij de aannemers (ketenregisseurs) een softwaretool om de logistiek efficiënter te plannen en te optimaliseren. De laadtijden, reistijden en lostijden worden in beeld gebracht en doorgerekend op basis van historische reistijden en verkeersverwachtingen.

lcg-tegel2

LCG Specialized Container Handling Services

Het Logistiek Centrum Gorinchem (LCG) heeft haar containerterminal doorontwikkeld tot een multifunctioneel overslagcentrum. Bijzonder is dat vervoerders en verladers met buitengewone lading en lading die extra zorg nodig heeft, hier terecht kunnen.

mb-tegel2

Matchback Systems

Matchback Systems berekent en maakt inzichtelijk welke mogelijkheden er zijn om een lege ritten met export- en import containers te combineren met een collega ketenpartner of tussen verschillende afdelingen van rederijen of expediteurs. Hoe meer marktpartijen informatie delen, hoe groter de kans op een match, hoe meer voordeel voor de deelnemers. Gevolg: het aantal transportbewegingen over de weg neemt af.

rfm-tegel2

Container MATCH

Het verminderen van het aantal “lege” ritten door het koppelen van lege containers vanuit een importtransport aan een exporterende verlader, dat is de core business van RFM containerMATCH, een dienst van Rotterdam Freight Management. Dit vindt plaats doordat RFM alle containerbewegingen overziet die de deelnemende verladers, expediteurs en rederijen in transportopdrachten aan vervoerders en terminals willen gaan geven.

otb-tegel4

Containeroverslag in de Krimpenerwaard

Op- en Overslagterminal Bergambacht breidt zijn dienstenpakket uit met de op-en overslag van containers. Deze nieuwe dienst staat open voor iedere logistiek dienstverlener, transporteur of afnemer, die voor zijn transporten gebruik maakt van de wegen in de Krimpenerwaard.

trivizor-tegel

TRI-VIZOR

TRI-VIZOR en ProSales richten zich met “Carpooling for Cargo” op verladende partijen op de corridor Rotterdam-Venlo die bereid zijn hun goederenstromen te bundelen. Een structurele bundeling (en eventuele gezamenlijke modal shift) betekent een kostenbesparing en een serviceverhoging voor de verladers, maar ook minder voertuigkilometers.

po-tegel

Poseidon Logistics intelligence

Als er één sector is waar het adagium ‘tijd is geld’ leeft, dan is het wel transport & logistiek. Logistieke centra hebben dan ook meer dan ooit behoefte aan innovatieve en betrouwbare oplossingen, die zorgen voor verdere optimalisatie van de primaire processen. Daarnaast speelt de veiligheid binnen en rondom organisaties een steeds belangrijke rol. Met Poseidon Logistics Intelligence kiest u voor een geavanceerd en toekomstvast systeem, dat inspeelt op de behoeften van ondernemers in de dynamische wereld van transport & logistiek.

cm

ContainerMonitor

De ContainerMonitor, een dienst van Informore, helpt importeurs beter inzicht te krijgen in welke fase van het proces hun containers zich bevinden met als tussenbestemming de haven van Rotterdam. Dit met behulp van een importeur specifiek dashboard.