Marktplaats voor Infrastructuur – de winnaars

Erasmusbrug_MG_5049

Rotterdam krijgt elektrische deelfietsen bij een aantal P+R locaties in en rond de stad. In Capelle aan den IJssel wordt de onbemande parkshuttle uitgebreid en rijdt deze straks gedeeltelijk op de openbare weg. Dit zijn de uitkomsten van de aanbesteding die De Verkeersonderneming startte in september 2016. Uniek, want voor alle inschrijvingen gold: 1 euro vanuit het programma Beter Benutten voor iedere euro die een partij zelf bereid was te investeren. Gobike en gemeente Capelle aan den IJssel/2Getthere waren de twee uiteindelijke winnaars.

 Elektrische deelfietsen van Gobike
Gobike is al begonnen met de uitrol van een elektrische deelfietsensysteem in de binnenstad. Met het winnen van deze aanbesteding komen daar bij P+R locaties, zoals Capelsebrug en Meijersplein, bij. Op deze en enkele andere, nog af te spreken locaties kunnen ov-reizigers vanaf 2018 een e-bike pakken naar de eindbestemming.  Gobike is erg blij met deze beslissing. “Dit betekent dat wij onze mobiliteit service nu ook direct aan de automobilist aan kunnen bieden als duurzame, comfortabel en effectieve aanvulling voor de urbane regio”.

Lees hier meer over Gobike

Parkshuttle 3.0 van gemeente Capelle aan den IJssel en 2Getthere
De Parkshuttle is nu nog een onbemande shuttle die rijdt op een weg zonder ander verkeer, een zogenoemde ‘dedicated lane’. In 2018 rijdt deze Parkshuttle ook voor een deel op de openbare weg die wordt uitgerust met slimme verkeerslichten. Dit is noodzakelijk om de route uit te kunnen breiden zodat de shuttle aansluit op de Waterbusverbinding bij het Zalmhuis. De gemeente Capelle heeft hierbij een samenwerking met 2Getthere.

Met beide partijen wordt een overeenkomst op hoofdlijnen afgesloten. Zij werken dit de komende tijd verder uit en vervolgens gaat nog dit jaar de schop in de grond.