Marktplaats voor Infrastructuur

Erasmusbrug_MG_5049

Een euro voor een euro, dit gold voor alle inschrijvingen van de Marktplaats voor Infrastructuur. Voor elke euro vanuit het programma Beter Benutten investeerde de marktpartij ook een euro. Gobike en de gemeente Capelle aan den IJssel/2Getthere werden de twee uiteindelijke winnaars. Daarmee is Rotterdam een aantal elektrische deelfietsen bij een geselecteerd aantal P+R locaties in en rond de stad rijker. In Capelle aan den IJssel wordt de onbemande parkshuttle uitgebreid en rijdt deze straks gedeeltelijk op de openbare weg.

Elektrische deelfietsen van Gobike
Gobike heeft inmiddels 23 locaties in en om de regio waarvan er 8 op een P+R locatie staan. Sinds het winnen van de uitvraag zijn er meer dan 450 geregistreerde gebruikers. De locatie op Rotterdam Centraal is verreweg de meest populaire locatie, gevolgd door station Blaak.

Lees hier meer over Gobike

Parkshuttle 3.0 van gemeente Capelle aan den IJssel en 2Getthere
De Parkshuttle is nu nog een onbemande shuttle die rijdt op een weg zonder ander verkeer, een zogenoemde ‘dedicated lane’. Vlak na de zomer in 2019 rijdt deze Parkshuttle ook voor een deel op de openbare weg die wordt daarvoor uitgerust met slimme verkeerslichten. De route wordt daarmee uitgebreid zodat de shuttle aansluit op de Waterbusverbinding bij het Zalmhuis. De gemeente Capelle heeft hierbij een samenwerking met 2Getthere.

Lees hier het bericht over de realisatieovereenkomsten van 2Getthere