Marktplaats voor Infrastructuur – de winnaars

Erasmusbrug_MG_5049

Rotterdam krijgt elektrische deelfietsen bij een aantal P+R locaties in en rond de stad. In Capelle aan den IJssel wordt de onbemande parkshuttle uitgebreid en deze rijdt straks gedeeltelijk op de openbare weg. Uniek in Nederland en Europa! Dit zijn de uitkomsten van de aanbesteding die De Verkeersonderneming startte in september 2016. Voor alle inschrijvingen gold: 1 euro voor 1 euro. Voor elke euro vanuit het programma Beter Benutten investeerde de marktpartij ook een euro. Gobike en de gemeente Capelle aan den IJssel/2Getthere waren de twee uiteindelijke winnaars.

Elektrische deelfietsen van Gobike
Gobike is al begonnen met de uitrol van een elektrisch deelfietsensysteem in de binnenstad. Met het winnen van deze aanbesteding komen daar P+R locaties bij, zoals Capelsebrug en Meijersplein. Op deze en enkele andere, nog af te spreken locaties kunnen ov-reizigers vanaf 2018 een e-bike pakken naar de eindbestemming.  Gobike is erg blij met deze beslissing. “Dit betekent dat wij onze mobiliteit service nu ook direct aan de automobilist aan kunnen bieden als duurzame, comfortabel en effectieve aanvulling voor de urbane regio”.

Lees hier meer over Gobike

Parkshuttle 3.0 van gemeente Capelle aan den IJssel en 2Getthere
De Parkshuttle is nu nog een onbemande shuttle die rijdt op een weg zonder ander verkeer, een zogenoemde ‘dedicated lane’. In 2018 rijdt deze Parkshuttle ook voor een deel op de openbare weg die wordt daarvoor uitgerust met slimme verkeerslichten. De route wordt daarmee uitgebreid zodat de shuttle aansluit op de Waterbusverbinding bij het Zalmhuis. De gemeente Capelle heeft hierbij een samenwerking met 2Getthere.

Lees hier het bericht over de realisatieovereenkomsten van 2Getthere