Fietser van het jaar 2018 … een mooie tweede plek

Wie is jouw fietsheld en mag zich Fietser van het jaar 2018 noemen? Dat was de vraag van Filedier (De campagne van De Verkeersonderneming)

Deze week het verhaal van onze trotse nummer 2, Ellen Dekkers. “Tot 50 kilometer doe ik alles op de fiets.’

Ellen pakt graag de fiets, het is vanuit haar woonplaats vaak sneller dan het openbaar vervoer. “Ik heb geen e-bike, maar sinds september een mooie kanariegele fiets. Daar doe ik alles mee. Ik haal de boodschappen op de fiets en ga ermee naar het werk.  Wat zo grappig is: ik ben sneller op mijn werk dan mijn collega’s. Want zij doen er door de file vaak 3 kwartier over terwijl ik er met een halfuur ben. Daarnaast is het fietsenhok een stuk dichterbij de ingang dan de autoparkeerplaatsen. ”

Even ontspannen

Wat Ellen het fijnst vindt aan fietsen is de terugrit van haar werk naar huis. ‘’Als ik ‘s ochtends naar mijn werk fiets dan ben ik vaak suf en is fietsen niet altijd lekker. Maar als ik een goede dag heb gehad dan zit ik met een grote lach op de fiets terug naar huis. Ik moet altijd over een brug fietsen. Als ik een rotdag heb gehad dan denk ik: kom maar op brug ik kan je hebben. Zodra ik over de brug heen ben, is mijn slechte humeur weg. Ik neem dus nooit werk mee naar huis en kan zo elke dag mijn hoofd leeg maken.’’

Ellen is erg blij met haar tweede plek en ontving net als Remco een mooie award met daarop Fietser van het jaar 2018.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.