Hogeschool Rotterdam zet schouders onder Low Car Diet!

Twee BMW i3’s, een Nissan en een Chevie. Geflankeerd door e-scooters, e-bikes, leenfietsen en een speed pedelec. De Hogeschool Rotterdam maakt serieus werk van hun Low Car Diet!!

Tussen 10 oktober en 9 november gaan de medewerkers van de Hogeschool Rotterdam zo min mogelijk (brandstof) kilometers maken. Om dat voornemen kracht bij te zetten schreef de Hogeschool Rotterdam zich in voor de nationale wedstrijd Low Car Diet, waarbij organisaties zo min mogelijk CO2 uitstoten.

Eerder deze maand was de aftrap, met een reuze opstapdag op twee locaties van de Hogeschool. Zowel aan het Museumpark als op de RDM campus konden medewerkers kennis maken met milieuvriendelijke alternatieven. VCCR bood medewerkers de mogelijk kennis te maken met de e-bike, en bij Forenzo kon kennis gemaakt worden met de speed pedelec: met 45 kilometer per uur op de fiets!!

In samenwerking met De Verkeersonderneming informeert de Hogeschool haar medewerkers over de mogelijkheden op het gebied van slim en duurzaam reizen. Ruim 130 medewerkers namen de uitnodiging aan en namen een kijkje op de voor deze gelegenheid ingerichte mobiliteitsmarkt.

Op 11 november zal blijken hoeveel CO2 Hogeschool met deze actie heeft bespaard. Hopelijk dat de medewerkers ook na de actieperiode een duurzame reisgedrag eer aan doen.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.