Kinderen denken mee over Rotterdamse mobiliteit

Trapfiets in het ov, meer reclame maken voor het ov en de fiets, jaarabonnement voor alle vervoermiddelen en een metrostelsel a la Parijs; dat zijn enkele uitkomsten van de presentaties die de basisschoolleerlingen van de Hildegaertschool in Rotterdam hielden. Op donderdag 21 februari jl. kwamen de kinderen uit groepen 6, 7 en 8 op bezoek bij De Verkeersonderneming. Wekenlang hadden zij gewerkt aan de opdracht hoe ervoor te zorgen dat minder mensen de auto nemen. Zij startten deze dag door met de tram, metro en waterbus naar De Verkeersonderneming te komen en zo ook zelf te kunnen ervaren wat Rotterdam te bieden heeft aan vervoermiddelen.

Andere idee├źn om gebruik van alternatieven voor de auto verder te stimuleren, waren: meer aandacht voor het ov in de daluren, voordelen van het ov beter voor het voetlicht brengen (geen rijbewijs nodig, goedkoper etc.), mensen wijzen op het aantal dodelijke verkeersongevallen onder automobilisten, iedere maand in een andere stad in Nederland het ov gratis maken zodat mensen het kunnen ervaren en het ov aanpassen aan de feestdagen (kerstboom in de metro).

Ook stelden de kinderen de vraag aan De Verkeersonderneming hoe de bereikbaarheid van Hillegersberg te verbeteren. Hans Stevens van deze organisatie gaf aan dat hij nog veel potentie ziet voor de fiets in Rotterdam. Een wens vanuit de kinderen en de leraar is om een metro aan te leggen in Hillegersberg zodat mensen veel makkelijker gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

 

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.