Koffie voor deelnemers Fietsactie Botlekbrug

Vanaf 6.30 uur vanmorgen stond voor de deelnemers aan de fietsactie koffie klaar bij de Spijkenisserbrug. Doel van de actie was om te zorgen dat de ritregistraties voor de fietsactie Botlekbrug goed verlopen én om deelnemers een hart onder de riem te steken voor het feit dat zij ook in de winter met de (brom)fiets naar het werk gaan. “Sympathieke actie en lekkere koffie ’s ochtends vroeg,” aldus een deelnemer. We hebben ongeveer 40 mensen gesproken over de actie.

(Brom)fietsers die voorheen via de Botlekbrug gingen en nu om moeten rijden via de Spijkenisserbrug kunnen meedoen met de Fietsactie Botlekbrug en ontvangen € 2,50 per dag als zij met de (brom)fiets omrijden (tot een maximum van € 150 over 4 maanden).

Deelnemers waren gisteren al op de hoogte gebracht van de actie en sommigen gingen expres vroeger of later naar het werk om even langs te komen. ”Ik doe al mee vanaf begin januari. Eigenlijk gaat het meestal goed en worden mijn ritten netjes bijgehouden. De laatste paar keer is het voorgekomen dat mijn rit niet werd geregistreerd. Wat fijn dat jullie er vandaag zijn en direct mijn probleem verhelpen.”

Op dit moment nemen meer dan 200 (brom)fietsers aan de actie deel en hebben we inmiddels 3.209 ritten geregistreerd. Aanmelden kan nog steeds via: fietsactiebotlekbrug.nl.

Deze actie is een initiatief van Rijkswaterstaat en wordt uitgevoerd door De Verkeersonderneming.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.