Let’s Go

12 van de 16 startups hebben een succesvolle pilot gedraaid. In de praktijk, op een echte weg met echte gebruikers. Samen hebben zij maar liefst 5,5 miljoen euro aan investeringen opgehaald. En er komt een derde editie. Dan sluit ook Den Haag aan. Een terugblik op de tweede editie van het Mobility Lab.

Op woensdag 4 oktober vond het Let’s Go Event! van Mobility Lab plaats op de RDM Campus in Rotterdam. De startups zijn volop bezig met uitrollen en opschalen. Zo heeft Felyx, dat elektrische deelscooters aanbiedt voor €0,30 per minuut, inmiddels 324 scooters in Rotterdam rondrijden. Birò, het compacte alternatief voor de auto, heeft deelauto’s beschikbaar in Rotterdam, maar ook in Eindhoven en Amsterdam. Pontiflex plaatste twee duurzame, biocomposieten bruggen voor fietsers en voetgangers in Helmond. Blue Line Logistics kondigde aan dat ze komend jaar een tweede type schip ontwikkelen, dat autonoom kan varen op waterstof. Bun.Run lanceerde hun samenwerking met Afval Loont; voortaan kunnen inwoners uit Hoogvliet hun afval via de app van Bun.Run laten inzamelen en inleveren.

CycleSpark tekende een samenwerkingsovereenkomst met bezorgbedrijf Sandd, dat gaat rijden met de extra grote, elektrische vrachtfiets van CycleSpark. SmartMile en EVA toonden gezamnelijk hun indrukwekkende visie op het busstation van de toekomst, waar reisinformatie vanuit EVA wordt gecombineerd met de logisitieke informatie van SmartMile. Het aantal wagens en gebruikers van deelautoservice Amber Mobility groeide het afgelopen jaar fors. Bovendien kondigde Amber tijdens het Let’s Go Event! een nieuwe samenwerking aan met E-bike to go. Vanaf nu is het ook mogelijk om een fiets via de app van Amber te reserveren. Een mooie stap op weg naar MaaS, Mobility as a Service.

En tot slot kondigde Klup, de online community voor 50-plussers aan, een investeerder te hebben gevonden in DELA.

Op naar editie drie

Niet alleen de startups, maar ook het Mobility Lab zelf had nieuws. Binnenkort start de derde editie van het Mobility Lab. En met een derde partner.

Naast De Verkeersonderneming en SmartwayZ.NL, sluit ook de gemeente Den Haag aan. En er komt een nieuwe opzet. Vanaf nu gaat het Mobility Lab eerst op zoek naar bedrijven met een probleem of uitdaging, een zogeheten challenge. Startups met passende oplossingen schrijven daar vervolgens op in.

Geïnteresseerde bedrijven of organisaties met een concreet probleem kunnen zich aanmelden via bas@mobilitylab.nl.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.