Ministerie van Defensie gaat rijgedrag chauffeurs ondersteunen

Een voertuig is een risicovolle werkplek, zeker als je werk gepaard gaat met werkdruk, onregelmatige werktijden en rijden onder bijzondere omstandigheden. Daarom start het Ministerie van Defensie een experiment met de slimme rijgedragondersteuning van SD-Insights.

Het initiatief om een experiment te starten is ontstaan tijdens het Techilicious diner in 2017. Het innovatiecentrum FRONT van het Ministerie van Defensie had hiervoor SD-Insights uitgenodigd. Destijds zijn Generaal-majoor Ivo de Jong van het Ministerie van Defensie en Guido Sluijsmans, CEO SD-Insights, overeengekomen een geschikt onderdeel van Defensie te zoeken voor een experiment. FRONT heeft deze zoektocht vorm gegeven en de verbinding tussen startup SD-Insights en de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EODD). Enkele tientallen chauffeurs van de EODD zullen deelnemen aan het experiment. Het experiment duurt minimaal een jaar en moet de veiligheid en inzetbaarheid van het defensiepersoneel verhogen en bijdragen aan een intrinsieke verbetering van de rijvaardigheid.

Lees hier het volledige bericht.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.