Oproep: wat is jouw leukste OV-looproute in Rotterdam?

Vandaag is het nationale wandel-naar-je-werk-dag. Nu zijn er relatief weinig mensen die op loopafstand van hun werk wonen, maar wie slaat die metrohalte over en loopt het laatste stuk? De Verkeersonderneming roept mensen die in Rotterdam werken op hun leukste looproute in de stad te delen. Je kunt je verhaal mailen naar info@filedier.nl.

Een dag waarop iedereen worden uitgedaagd te lopen naar het werk door een of twee haltes eerder uit te stappen of de auto wat verder weg te zetten. Lopen is gezond. Prof. Dr. Erik Scherder: “Lopen is een belangrijk onderdeel van je werk. Lopen bevordert namelijk de creativiteit, verlaagt stressgevoelens en verhoogt de productiviteit.” Aangenomen wordt dat je met ongeveer 10.00 stappen per dag voldoende lichaamsbeweging hebt. Maar lopen is niet alleen goed voor jezelf het is ook goed voor je omgeving. Geen luchtvervuiling, geen geluidsoverlast, geen parkeerproblemen en geen files en vertragingen.

Filedier helpt mee

Mensen die donderdagmorgen op het Centraal Station Rotterdam liepen konden er niet omheen, het Filedier deelde stappentellers uit aan mensen die (een deel) naar het werk lopen.

 

Fijne routes door de stad

Wij zijn vooral benieuwd wat jullie een prettige route vinden om te lopen. Langs de winkels op de Lijnbaan? Of gezellig door de wijk van Blaak naar Beurs? Welke route lopen jullie graag. Laat het ons weten. Dan kunnen we de leukste routes in het centrum van Rotterdam op een kaart vermelden.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.