Remco Idema is Fietser van het jaar 2018

Wie is jouw fietsheld en mag zich Fietser van het jaar 2018 noemen? Dat was de vraag van Filedier (De campagne van De Verkeersonderneming). Degene die de meeste stemmen en aanbevelingen kreeg, was Remco Idema uit Den Haag. Remco is fysiotherapeut en zijn motto is: gezond, mobiel en onafhankelijk! Dat wil hij niet alleen voor zijn patiënten maar ook voor zichzelf.

Remco: “Dat betekent dat ik geen bedrijfspand heb, maar met de elektrische bakfiets naar al mijn patiënten fiets. In de bakfiets zit de behandeltafel, mijn pc, handdoeken, olie, trainingsmateriaal, etc. Alles past er met gemak in. Ik kan voor de deur van mijn patiënten parkeren, heb geen files en vertragingen, hoef niet te zoeken naar een parkeerplek en betaal geen parkeergeld. Practise what you preach! Ik wil mijn patiënten het goede voorbeeld geven en ik vind het ontzettend leuk dat ze nu op mij hebben gestemd als Fietser van het jaar 2018. Dat betekent veel voor mij.”

10.000 kilometer op de bakfiets

Remco kijkt niet op tegen een beetje fietsen. In oktober is hij zelfs op de Dag van de Duurzaamheid, met zijn bakfiets naar Arnhem gereden om daar een presentatie te geven. “Ik had toen wel twee accu’s bij mij. Maar het ging prima.” Alles bij elkaar heeft hij vorige jaar 10.000 kilometer gefietst. Remco: “De fiets is een prima vervoermiddel. Met de perfecte snelheid om alles te zien, te ruiken en te ervaren. Wat wil je nog meer.” Remco heeft uit handen van Filedier niet alleen een bos bloemen gekregen maar ook een Award met daarop Fietser van het jaar 2018!

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.