Spread the word – ook onder andere nationaliteiten

Al jarenlang heeft De Verkeersonderneming allerlei projecten en regelingen waar inmiddels duizenden mensen aan mee hebben gedaan. Maar de diversiteit qua nationaliteiten blijft achter. Gemiddeld is slechts 7% van alle deelnemers van niet-westerse afkomst. In een stad als Rotterdam waar bijna 50% van de inwoners een andere nationaliteit heeft, is dat reden voor actie. De Verkeersonderneming besloot hier extra op in te zetten. Voor de zomervakantie werden Turkse journalisten bijgepraat over regelingen waar ook Turkse Rotterdammers aan mee kunnen doen.

In september en oktober wordt dit herhaald met journalisten van andere nationaliteiten. De resultaten van de gesprekken gebruikt De Verkeersonderneming bij het aanscherpen van doelgroepenbenadering in nieuwe programma’s en projecten.

29 juni leverde het volgende op in de Turkse media:

Platform Dergisi

Deniz tv

Gazeteci

De Verkeersonderneming werkt hierin samen met Sezer.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.