Vacatures: Projectleider bij De Verkeersonderneming

De Verkeersonderneming is op zoek naar 3 projectleiders op detacheringsbasis: Projectleider bewonersaanpak, Relatiemanager werkgeversaanpak en Senior projectleider werkgeversaanpak. De werkzaamheden starten zo snel mogelijk en lopen tot het eind van dit jaar met een optie tot verlenging.

Projectleider bewonersaanpak (0,4 fte)
In de bewonersaanpak voert De Verkeersonderneming in het tweede halfjaar in de verschillende gebieden een pakket aan maatregelen en experimenten uit gericht op het realiseren van
gedragsveranderingen en spitsmijdingen in de thema’s: Fietsstimulering, Deelmobiliteit, MaaS en Vervoersarmoede.

Projectleider Fietsmaatregelen, Vervoersarmoede en Mobiliteitsgeluk

De Verkeersonderneming zoekt een projectleider die maatregelen gericht op Fietsstimulering en Vervoersarmoede kan implementeren. Een voorname activiteit binnen het werkpakket behelst het
uitvoeren van een goede nulmeting voor mobiliteitsgeluk in het werkgebied van De Verkeersonderneming. De Verkeersonderneming heeft hiervoor de MobiliteitsGeluksTest ontwikkeld (meer informatie: www.mobiliteitsgelukstest.nl).

Inzichten dienen een goed en betrouwbaar beeld te geven over de mate van mobiliteitsgeluk in onze regio. Ook moet dit leiden tot handelingsperspectief voor De Verkeersonderneming en haar partners om het mobiliteitsgeluk in de regio te vergroten. Dit handelingsperspectief dient omgezet te worden in concrete maatregelen passend binnen de verschillende actieprogramma’s (met specifieke aandacht voor vervoersarmoede).

Relatiemanager werkgeversaanpak (0,4 fte)
Voor de regio’s Voorne-Putten en Drechtsteden zoeken we een relatiemanager werkgeversaanpak die vooral als counterpart voor de gebiedsregisseur functioneert.

Een relatiemanager werkgeversaanpak:
– is een ideale counterpart (PA) voor de gebiedsregisseur èn is een accountmanager voor
geselecteerde werkgevers;
– heeft bij voorkeur al een relevant netwerk op de Zuidhollandse Eilanden of in het Drechtsteden-
gebied;
– blinkt uit met skills op het gebied van communicatie, relatiemanagement en presenteren;
– heeft bij voorkeur ervaring met mobiliteitsmanagement;
– is een teamplayer, verbinder, gever en gunner, stelt zich dienstbaar en pro actief op
– is ‘hands-on’, actiegericht en toont pit en power.

3) Senior projectleider werkgeversaanpak (0,5 fte)
Binnen bedrijven is mobiliteitsmanagement vaak geen onderdeel van het primaire proces, maar er liggen wel opgaven. Om hierbij te helpen ondersteunen wij bedrijven met inzichten, beleidsontwikkeling, communicatie en campagnes om werknemers te verleiden naar structurele gedragsverandering. Qua aanpak zien we een mix van 1 op 1 bedrijven helpen, tot marketing- en communicatieactiviteiten gericht op meerdere bedrijven en hun organisaties. Ook het opbouwen van een community kan onderdeel zijn van de aanpak. Hiervoor zijn we in Regio Midden Holland (o.a. Gouda / Rotterdam Noord-Oost / Capelle- en Krimpen aan den IJssel) op zoek naar een senior projectleider werkgeversaanpak.\

Geïnteresseerd?

Bekijk hier alle vacatures.

Uitvraag Profiel Gebiedsaanpak

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.