Van auto naar fiets tijdens de spits, Elly deed het

De Verkeersonderneming werkt in de Rotterdamse regio aan het verbeteren van de bereikbaarheid en daarmee het verminderen van files. Daarbij worden diverse alternatieven aan automobilisten geboden.

Elly de Jonge-Bonefaas maakte gebruik van zo’n alternatief en stapte over van de auto op de fiets. ‘Als ik ’s ochtends vertrek kijk ik buiten wat voor weer het is. Wat ik aanhoud is, als het regent dan ga ik met de auto en als het droog is dan pak ik altijd de fiets. Terug fietsen in de regen vind ik niet erg, net als dat ik het niet erg vind om in de kou te fietsen.’ Haar grootste motivatie om over te stappen is de file op de Algerabrug, daarnaast zorgt het fietsen voor de nodige beweging. ‘Ik vind het gezonder voor mijn lichaam om te fietsen, daarnaast is het ook wel lekker om de file voorbij te fietsen terwijl iedereen vast staat, terwijl ik er in verhouding net lang over doe.

Het enige wat Elly mist aan de auto is de radio. ‘Ik vind het in de auto gewoon fijn dat je lekker de radio aan kunt zetten. Ik heb op de fiets geen oordopjes, maar het weegt niet op tegen het voorbij rijden van de files.’

Tot slot geeft Elly aan verstokte automobilisten de volgende tip mee: ‘Gebruik een fiets met trapondersteuning. Die heb ik ook en fietst heel fijn. Door de ondersteuning fiets ik erg vaak. Zelfs als het hard waait kan ik de fiets pakken.’

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.