Waterbus binnenkort naar Schiedam

De Waterbus gaat vanaf 1 mei tijdens de ochtend- en avondspits ook naar Schiedam varen. Samen met opdrachtgever Havenbedrijf Rotterdam en gemeente Schiedam wil de Waterbus de bestaande lijn 18 in de spitsuren uitbreiden met een verbinding tussen Heijplaat/RDM en Schiedam. Hierdoor wordt het drukste gedeelte van lijn 18 (Heijplaat/RDM – St. Jobshaven) ontlast en komen er extra reismogelijkheden voor reizigers uit Schiedam en Vlaardingen. Waterbus zet hiervoor de Aqua Fox in tussen de halte Heijplaat/RDM en de nieuwe halte Schiedam Maasboulevard.

Deze uitbreiding is een gezamenlijk initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, Waterbus en de gemeente Schiedam. Door de uitbreiding en aansluiting op RDM op de bestaande lijn 18, wordt tevens een directe verbinding gecreëerd van Schiedam aan de noordzijde van de Maas met Heijplaat-RDM aan de zuidzijde van de Maas en een overstapmogelijkheid naar Rotterdam.

 Verplaatsing halte Katendrecht
De huidige Waterbushalte Katendrecht op lijn 18 wordt vanaf medio april verplaatst en daarvoor in de plaats komt de halte bij de ss Rotterdam. Havenbedrijf Rotterdam en Waterbus willen hiermee meer reizigers trekken van en naar Katendrecht. De halte Katendrecht wordt nu relatief weinig gebruikt. De ss Rotterdam geldt als een belangrijke bestemming in Rotterdam.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.