Lunch & learn webinar: Thuiswerken. Hoe houden we het vol?

  • 11 Dec 2020
  • Online

“56% van de werkenden dreigen binnen 0-6 maanden uit te vallen als ze nu geen ondersteuning krijgen.”

2020 is het jaar waarin we volop gingen thuiswerken maar het gaat niet altijd van harte. De onderzoeken en waarschuwingen over medewerkers die nek- en rugklachten hebben, tuimelen over elkaar heen. En fysiotherapeuten draaien overuren om de spierklachten weg te masseren. Vaak worden deze klachten veroorzaakt doordat medewerkers thuis geen optimale werkplek hebben. U als werkgever bent daar echter verantwoordelijk voor. Maar niet alleen fysiek, ook mentaal stapelen de problemen zich op. Het Nationaal Preventie Centrum Stress & Burn-out (NCPSB) meldt het volgende:

56% van de werkenden dreigen binnen 0-6 maanden uit te vallen als ze nu geen ondersteuning krijgen.

Theo Immers, voorzitter van het NCPSB is bij ons in het webinar aanwezig om het onderzoek toe te lichten en te vertellen wat u als werkgever kan doen om deze problemen te voorkomen.

Tevens laten we u kennis maken met de thuiswerkplekcheck: een checklist waarmee zowel online als offline de thuiswerkplek te beoordelen is op ergonomie. Experts van VHP en ADXpert gaan in op deze checklist en werkgevers (onder andere Vestia) die dit al toepassen melden hun ervaringen.

De eerste werkgevers (De Verkeersonderneming en/of Bereikbaar Haaglanden en Rijnland) die deze checklist willen gebruiken kunnen gratis meedoen in een pilot. In het webinar hoort u daar mee over.

Feiten op een rij:
Lunch&learn webinar: Thuiswerken. Hoe houden we het vol?
Datum: Vrijdag 11 december 2020
Tijdstip: 12.00 – 13.00 uur

Meld u nu aan.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.