Webinar: Fietsen in de thuiszorg is winstgevend

  • 07 Dec 2021
  • Digitaal

Ervaringen vanuit de praktijk bij Vierstroom Zorg Thuis

De kosten in de thuiszorg staan onder druk, maar nog veel belangrijker is het ziekteverzuim van medewerkers. Ziekteverzuim kost niet alleen geld, belangrijker is dat medewerkers zich niet prettig voelen. Dat kan en moet anders dachten ze bij Vierstroom Zorg Thuis, en met succes. In dit webinar vertelt Maroeska Molster, fietsambassadeur en manager bedrijfsvoering, over het proces om te komen tot een ander en vooral gezonder beleid. Ze geeft tips en vertelt over haar ervaringen om medewerkers te overtuigen over te stappen van de auto naar de fiets. Vierstroom Zorg Thuis heeft maar liefst een elektrische fietsenpool van 450 fietsen rijden.

Daarnaast zal Roel Lenoir van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland uitleggen hoe zij ondersteunen bij herziening van het mobiliteitsbeleid, het in kaart brengen van het fietspotentieel, mogelijke regelingen, vergoedingen, tot kennismaking en stimulering via bijvoorbeeld E-bike probeerpools.

Het gebruiken van nieuw vervoer is een grote stap: je moet uit je comfortzone, je weet niet wat je onderweg tegen gaat komen en je moet weer nieuwe dingen leren. Daarom organiseert Bereikbaar Haaglanden en Rijnland al jarenlang diverse soorten  voor medewerkers. Eerst op het gemak ervaren hoe het is in de praktijk van alledag. Pas als je het hebt geprobeerd, weet je hoe het is.

Datum: Dinsdag 7 december 2021
Tijdstip: 11:00 tot 12:00 uur
Vorm: Digitaal

Aanmelden kan via deze link. De link naar het webinar wordt na aanmelding toegestuurd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elske van de Fliert.

Programma

11:00 – 11:05 Digitale inloop
11:05 – 11:10 Opening welkom Elske van de Fliert
11:10 – 11:25 Ervaringen fietsambassadeur Vierstroom. Gebruik van e-bikes in thuiszorg Maroeska Molster
11:25 – 11:35 Ondersteuning door Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en De Verkeersonderneming. Fietspromotie bij zorginstellingen Elske van de Fliert, Roel Lenoir
11:35 – 11:50 Ruimte voor vragen interactie Elske van de Fliert, Theo Noordman
11:50 – 11:55 Wensen vervolg en mogelijkheden voor ondersteuning; afronding Elske van de Fliert, Theo Noordman

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.