Webinar thema bouwlogistiek

  • 20 Jan 2021
  • online

Webinar thema bouwlogistiek
Van A naar B en leeg weer terug? Retourlogistiek in de bouw kan beter!

Steeds vaker vervoeren we de materialen slim en schoon naar de bouw. Dat geldt niet voor de retourstromen. In de puzzel tussen kosten, beschikbare ruimte en moment van ophalen delft slimme en schone retourlogistiek vaak het onderspit. En dat is heel jammer. Reststromen zijn, mits goed benut, geld waard en kunnen veelal worden hergebruikt. Sowieso zijn er steeds meer efficiënte wijzen van afvoeren.

We nodigen u graag uit voor een dynamisch webinar over efficiënte afval- en retourstromen in de bouwlogistiek. Want van A naar B en leeg weer terug: het kan slimmer en schoner! Verschillende sprekers delen hun ervaringen, geven tips en praten graag met u over concrete mogelijkheden.

Feiten op een rij:
Datum: Woensdag 20 januari 2021
Tijdstip: van 15:30 tot 16:30 uur
Locatie: aan uw eigen tafel
Georganiseerd door: Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en de Community of Practice, Bouwlogistiek (De Verkeersonderneming, Gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam).

Aanmelden kan direct hier

Programma:
15:30–15:35:      Welkom & introductie

15:35–15:50:      Bas Timmers en Mighael Vroom van De Verkeersonderneming.
Wat zijn de uitdagingen voor retourlogistiek in de bouw? Hoe kijkt u daar tegenaan?

15:50–16:05:      Maurice Goudsmith, Afvalzorg en Grondstoffenmanagement van de Rijksoverheid.
De Rijksoverheid kijkt actief naar de retourlogistiek van de hele organisatie, waaronder afval van renovatieprojecten. Hoe pakt de Rijksoverheid retourlogistiek aan en wat valt hiervan te leren voor de bouw?

16:05–16:20:     Tom Jonk, Kwakman Groep. Voorkomen is beter dan genezen. Met prefab bouwpakketten en bouwlockers ontstaat er minder afval tijdens de afbouwfase en voorkomen we ritten met klein materiaal.

16:20 –16:30:     Afsluiting en terugblik vorige webinar ‘Hoe krijg je je mensen uit de bus en op de klus? Cees Ketting van de Hogeschool Rotterdam presenteert resultaten van recent onderzoek.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.