Zero Emissie Stadslogistiek in Rotterdam

  • 09 Dec 2020
  • Online

Graag nodigen we je uit voor het online evenement van Logistiek 010 op woensdag 9 december 2020, van 15.30 uur tot 17.00 uur. Een niet te missen event als je goederen vervoert of laat vervoeren in Rotterdam.

Tijdens de vorige editie van Logistiek 010 heeft de gemeente Rotterdam de oproep gedaan om deel te nemen aan het Convenant Zero Emissie Stadslogistiek Rotterdam. Hier is gehoor aan gegeven! Begin december verbinden 57 organisaties zich aan dit convenant met concrete acties om stadslogistiek efficiƫnt en emissievrij te maken. Onderdeel van dit convenant is de bekendmaking van de Zero Emissie Zone voor stadslogistiek (ZES-zone), die vanaf 1 januari 2025 van kracht wordt.

Op 9 december gaan we, na een welkom door wethouder Judith Bokhove (Mobiliteit, jeugd en taal), tijdens een talkhow in op de ZES-zone en de voordelen die je geniet als je vooropgaat in de transitie. Ook introduceren we het vernieuwde Logistiek 010 kennisplatform en vertellen convenantleden over hun initiatieven. Inspiratie waarmee je zelf een volgende stap kunt maken.

Na het plenaire deel kun je deelnemen aan een van de vijf verdiepende workshops. Daarin staan waardevolle tips en concrete handvatten centraal die de stadslogistiek slimmer en schoner maken.

Lees hier verder

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.