Best Practices

Onderstaande bedrijven gingen u voor bij het vervoeren van goederen buiten de spits. Een grotere betrouwbaarheid van planning en reistijd is het gevolg. Bekijk hier onze succesvolle cases!

Van der Ent Logistics

Van der Ent Logistics uit Rijswijk bezorgde vijf keer per dag aankopen van een grote Zweedse meubelleverancier in Delft bij diens klanten in de regio. Een zeer klantgerichte service, maar ook een belasting van de wegen en het milieu. Een simpele aanpassing zorgde voor flinke besparing en meer rust. De Verkeersonderneming sprak met directeur Christiaan… Read more »

Slimmer, sneller en veiliger

“Binnen transport probeer je altijd dingen slimmer en sneller te doen”, begint Arthur Snel, deputy director logistics bij bulkvervoerder Den Hartogh Logistics uit Rotterdam. “Als ik eerlijk ben, is spitsmijding niet het eerste waar wij aan dachten bij slimmer werken.” Hij vindt het dan ook positief dat De Verkeersonderneming hen, inmiddels alweer enkele jaren geleden,… Read more »

Minder rijden, schoner en klanten ruilen

Hageman is specialist in het aanleggen van beveiligings- en elektrotechnische installaties. Concreet gaat het om inbraakbeveiliging, branddetectie, camerabeveiliging, toegangscontrole, noodverlichting, zonnepaneel beveiliging, elektrotechnische installaties en keuringen-inspecties aan de betreffende installaties. Het bedrijf bestaat al 87 jaar een heeft als motto: ”Voorop lopen door investering, klantgerichtheid en innovatie”. Sebastiaan Hageman is trots op zijn bedrijf. “We… Read more »

Beperken brandstof is duurzaam en scheelt enorm in kosten….

Weverling Groenproviders is al 80 jaar een echt familiebedrijf. Met 3 vestigingen in Monster, Leidschendam en Rotterdam Zuid en met 100 medewerkers bedienen zij zowel de private- als de particuliere markt. De werkzaamheden bestaan uit groenonderhoud, aanleg van groen, groenadvies- en ontwerp en boomonderhoud. Weverling: “Wij zoeken in onze bedrijfsvoering een goede balans tussen de… Read more »

Bouwcenter Esselink: Met de bouwbox duurzaam de files verminderen

Interview met:        Cor Esselink van Bouwcenter Esselink Bedrijfstak:           Groothandel Bouwmaterialen Bedrijfsgrootte:     90 personeelsleden Oplossing:                De inzet van bouwboxen Je moet maar op het idee komen. Stel: Je bent een groothandel in bouwmaterialen en elke dag opnieuw lever je materialen aan voor bouwprojecten en renovatie. En elke dag opnieuw sta je in files… Read more »

Van dieselbus naar elektrische vrachtfiets: Slimmer, sneller en schoner

Interview met: Monique Nijhuis, Manager Innovatie & Ontwikkeling Bedrijfstak:          Logistiek, PostNL Tijdgebonden Netwerk Oplossing:            Inzetten van elektrische bakfietsen PostNL heeft de ambitie om in 2025 in 25 grote binnensteden, en dus ook in Rotterdam, de post en pakketten volledig uitstootvrij bij de klant te bezorgen. Daartoe worden de bestelbussen geleidelijk vervangen door duurzame… Read more »

Digitale werkbon katalysator duurzaamheid en efficiency

“Het organiseren dat medewerkers buiten de spits rijden is best een klus, maar het levert zo enorm veel op. Dat gaat verder dan spitsmijden. Ik raad iedere ondernemer aan om hierop actie te ondernemen, want het heeft ons bedrijf veel gebracht” zegt Gert van Dobben. Hij is mede eigenaar van Huizen Totaal Bouw, een allround… Read more »

Matchen levert goede business case op

“Honderdduizenden vrachtwagens rijden per jaar leeg door het land. Ze vervoeren letterlijk lucht en dan heb ik het niet over de banden.” Rob de Vogel van Rotterdam Freight Management (RFM) schudt vol onbegrip zijn hoofd. Leeg rijden is niet alleen ongunstig voor de transporteur maar is mede een veroorzaker van onnodige files, vertragingen en milieubelasting.… Read more »