Best Practices

Onderstaande bedrijven gingen u voor bij het vervoeren van goederen buiten de spits. Een grotere betrouwbaarheid van planning en reistijd is het gevolg. Bekijk hier onze succesvolle cases!

Bouwcenter Esselink: Met de bouwbox duurzaam de files verminderen

Interview met:        Cor Esselink van Bouwcenter Esselink Bedrijfstak:           Groothandel Bouwmaterialen Bedrijfsgrootte:     90 personeelsleden Oplossing:                De inzet van bouwboxen Je moet maar op het idee komen. Stel: Je bent een groothandel in bouwmaterialen en elke dag opnieuw lever je materialen aan voor bouwprojecten en renovatie. En elke dag opnieuw sta je in files… Read more »

Van dieselbus naar elektrische vrachtfiets: Slimmer, sneller en schoner

Interview met: Monique Nijhuis, Manager Innovatie & Ontwikkeling Bedrijfstak:          Logistiek, PostNL Tijdgebonden Netwerk Oplossing:            Inzetten van elektrische bakfietsen PostNL heeft de ambitie om in 2025 in 25 grote binnensteden, en dus ook in Rotterdam, de post en pakketten volledig uitstootvrij bij de klant te bezorgen. Daartoe worden de bestelbussen geleidelijk vervangen door duurzame… Read more »

Digitale werkbon katalysator duurzaamheid en efficiency

“Het organiseren dat medewerkers buiten de spits rijden is best een klus, maar het levert zo enorm veel op. Dat gaat verder dan spitsmijden. Ik raad iedere ondernemer aan om hierop actie te ondernemen, want het heeft ons bedrijf veel gebracht” zegt Gert van Dobben. Hij is mede eigenaar van Huizen Totaal Bouw, een allround… Read more »

Matchen levert goede business case op

“Honderdduizenden vrachtwagens rijden per jaar leeg door het land. Ze vervoeren letterlijk lucht en dan heb ik het niet over de banden.” Rob de Vogel van Rotterdam Freight Management (RFM) schudt vol onbegrip zijn hoofd. Leeg rijden is niet alleen ongunstig voor de transporteur maar is mede een veroorzaker van onnodige files, vertragingen en milieubelasting.… Read more »

“Met de klant zoeken naar duurzame mogelijkheden ”

Bedrijfstak:                       Transportbedrijf (klant Sunrise Medical producent en handelsbedrijf van revalidatiemiddelen zoals o.a. scootmobielen, (elektrische) rolstoelen, rollators Bedrijfsgrootte:              >30.000 medewerkers Oplossing:                         Modaliteiten shift en andere tijden  Wanneer twee wereldtoppers met elkaar gaan samenwerken krijg je een mooi project. Geodis behoort wereldwijd tot de top 4 van logistieke dienstverleners. Sunrise Medical is wereldleider in… Read more »

Van Rees: Zo efficiënt mogelijk vervoeren

Van Rees heeft de goederenstroom voor een belangrijke klant in de U.K. verplaatst van Rotterdam naar Moerdijk. Hierdoor wordt voor het grootste gedeelte van het traject in Nederland Rotterdam ontzien in de ochtendspits. Van Rees uit Rotterdam heeft al sinds 1819 een passie voor thee. Het begon allemaal met Jan van Rees, die thee importeerde… Read more »

Lips+ en Breytner: Als de stad op slot gaat, dan hebben wij de oplossing!

Peter Schaeken van LIPS+ en Marie-Jose Baartmans van Breytner ontmoeten elkaar op een netwerkbijeenkomst van Logistiek 010 in 2015. Zero-emissie transporteur Breytner beschikt over elektrische vrachtwagens én over een Logistiek Ontkoppelpunt (LOP) in Rotterdam. LIPS+ is een landelijke textielverzorger met een grote vestiging in Tiel die diverse verzorgingshuizen in Rotterdam bedient. Hoewel de praktijk soms… Read more »

Binnenvaart sloopt de spits

Beelen groeide in vijftien jaar uit tot de grootste, duurzame aannemer in de sloopsector en sloopt o.a. per jaar meer dan 350 gebouwen waarbij 99.45% van het (sloop)afval wordt gerecycled. Als inzamelaar van afval heeft Beelen te maken met veel transporten over de weg die voor een belangrijk deel ook tijdens de spits plaatsvinden. De… Read more »