MaaS

Met meer dan 2,5 miljoen inwoners is de regio Rotterdam Den Haag de dichtst bevolkte regio van Nederland. Er reizen dagelijks zo’n 1,2 miljoen mensen naar hun werk. Daarnaast worden er de komende vijftien jaar 240.000 woningen gebouwd waardoor het nog drukker wordt op de wegen.

In de MaaS pilot Rotterdam Den Haag + Airport wordt er gewerkt aan apps waarbij alle (internationale) reizigers worden voorzien van een reis op maat. Passend bij behoeften, bestemming, budget en toegang tot meerdere vervoermiddelen. Dit betekent dat we verder kijken dan de traditionele vervoermiddelen en ook deelvervoer toevoegen zoals deelscooters en deelauto’s.

In het afgelopen jaar stond de ontwikkeling van de app centraal. Momenteel wordt de app, onder de naam Moves, geoptimaliseerd en wordt er volop getest. Naar verwachting zijn de apps in het voorjaar van 2021 beschikbaar voor het grote publiek. Tussentijds worden stapsgewijs reeds handige nieuwe services aan de apps toegevoegd.

Dit project is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in samenwerking met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, gemeenten Rotterdam en Den Haag, Schiphol Real Estate, Rotterdam The Hague Airport, PON, Tranzer, De Reisinformatiegroep en De Verkeersonderneming.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.