Probeer een e-scooter

Proberen is overtuigen!

Pas als je het geprobeerd hebt, weet je of het iets voor je is. Daarom kent de campagne Ways2go diverse probeeracties zodat mensen laagdrempelig verschillende soorten vervoer uit kunnen proberen. Zo startte in september 2020 de actie probeer een e-scooter.

Deze actie is een samenwerking met de deelscooter aanbieders: Felyx, GO Sharing en Check. Medewerkers, bewoners en bezoekers in Rotterdam, Delft, Lansingerland, Schiedam, Vlaardingen, Hoek van Holland, Barendrecht, Albrandswaard, Nissewaard en in Den Haag kunnen 45 minuten lang gratis een e-scooter uitproberen. De actie is bestemd voor mensen die nog geen account hebben.

De actie maakt onderdeel uit van een groter geheel waarbij niet alleen de deel e-scooter maar ook andere soorten deelvervoer onder de aandacht worden gebracht. Denk aan deelfietsen, deel e-bikes, deel e-bakfietsen en deel e-auto’s. Het grote voordeel van deelvervoer is dat je altijd het juiste soort vervoer bij de hand hebt: ga je met de kinderen ergens naar toe, dan passen de kinderen en een grote tas in de bakfiets. En dat geldt natuurlijk ook als je naar de bouwmarkt gaat. Alles in een keer mee. Voor de kortere afstanden in de stad of naar het ov is een deelfiets of een elektrische deelfiets ideaal. Moet je naar de andere kant van de stad dan kies je wellicht liever voor een deel e-scooter. En buiten de stad naar een plek zonder ov dan is een deelauto handig. Een auto afgestemd op het aantal passagiers die je meeneemt want ze zijn er van groot tot klein. Deelvervoer is niet alleen handig, het is ook duurzaam. Daarbij neemt deelvervoer veel minder plek in de stad in. En aangezien de ruimte in de stad steeds schaarser wordt, is dat erg slim.

De actie Probeer een e-scooter is via de website van Ways2go onder de aandacht gebracht en ook via social media (Facebook, Twitter en Instagram). Er is een persbericht verzonden en er zijn intranetteksten naar de werkgevers gegaan. In 3 weken tijd hebben zich meer dan 2000 deelnemers aangemeld om de e-scooter uit te proberen. De aanbieders van de e-scooters maken het uitproberen mogelijk en nemen de uitprobeerminuten voor hun rekening.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.