Reisalternatieven tijdens werkzaamheden aan de Grote Kruising

De kruising van de N210 –of C.G. Roosweg- met de Nieuwe Tiendweg en de Industrieweg in Krimpen aan den IJssel is een essentieel knooppunt in de drukke Algeracorridor. Scooters, fietsers, voetgangers, auto’s en openbaar vervoer gebruiken de Grote Kruising intensief. Over het kruispunt gaan dagelijks tienduizenden verkeersbewegingen. Omdat de constructie aan het verzakken is, voeren de samenwerkende partijen tot en met 2022werkzaamheden uit om de kruising te herinrichten.

Om de doorstroming op de Algeracorridor in de toekomst te verbeteren, wordt de Grote Kruising opnieuw ingericht. Deze werkzaamheden kunnen zorgen voor langere reistijden. De Verkeersonderneming is gevraagd om te ondersteunen bij het mobiliteitsmanagement voor dit project. Bewoners en overige reizigers kunnen bij Ways2go terecht voor reisalternatieven.

Reisalternatieven
Op Ways2go kunnen reizigers informatie vinden over de reisalternatieven (zoals een kortingsregeling en het probeeraanbod e-bike) die De Verkeersonderneming aanbiedt. Ook kunnen mensen zich aanmelden voor de community, waar zij tweewekelijks een nieuwsbrief over de werkzaamheden en reisalternatieven ontvangen. Met werkgevers wordt contact gezocht via onze werkgeversaanpak.

In het project de Grote Kruising werken Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, gemeenten Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard en Rotterdam en De Verkeersonderneming samen aan een betere doorstroming van de Grote Kruising en de Algeracorridor. Voor de communicatie zetten we onder andere deze Ways2go campagne in.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.