Laat de auto staan en word beloond: Slim reizen app rond A15 en N3

Mensen die regelmatig op de N3 en/of de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem rijden, kunnen zich aanmelden voor de slim reizen app. Deelnemers sparen punten (coins) door bijvoorbeeld de fiets of het ov te pakken naar het werk of thuis te werken. Deze coins zijn in te ruilen voor kortingen in de webshop van de app. Daarnaast zijn er cadeaubonnen te winnen voor de eerste 1.000 deelnemers en maandelijks voor de beste deelnemer. Het doel van de app is meer automobilisten te enthousiasmeren te kiezen voor een andere manier van reizen of thuis te werken indien mogelijk. Meer informatie over de actie en aanmelden vind je op Ways2go.

Hoe werkt het?

De app ‘trackt’ automatisch de reizen van de deelnemer en kan daarbij onderscheid maken in wandelen, fiets, scooter, auto en openbaar vervoer. De deelnemer verdient coins voor iedere manier van reizen anders dan de auto. Ook met thuiswerken zijn coins te sparen. Zo worden milieuvriendelijke en gezonde manieren van reizen gestimuleerd. Het aantal verdiende coins is in te wisselen voor kortingen op duurzame producten zoals een fietsabonnement. Daarnaast worden iedere maand de beste 250 deelnemers beloond met een bol.com bon.

Op de website van Ways2go staat alle informatie over de slim reizen app inclusief, spelregels en deelnamevoorwaarden en hoe mensen zich kunnen aanmelden. De privacy van deelnemers wordt gewaarborgd volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Interessant voor werkgevers

Een bijkomend voordeel van de app is dat het woon-werkverkeer en zakelijke reisgedrag makkelijk inzichtelijk wordt gemaakt. Werkgevers die aan de slag willen met een flexibele reiskosten- en thuiswerkvergoeding, kunnen dankzij de slim reizen app makkelijk invulling geven aan zo’n beleid. Ook voor werknemers die (nog) wel een vaste, onbelaste reiskostenvergoeding ontvangen is het een makkelijke manier om ritten te registreren. Zo is voor zowel werknemer als werkgever altijd duidelijk of er wordt voldaan aan de voorwaarden die de Belastingdienst stelt aan de reiskostenvergoeding.

Groot onderhoud N3 en Korte Termijn Maatregelen A15

Rijkswaterstaat werkt aan het groot onderhoud van de N3 en tegelijkertijd werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en Drechtsteden aan het verbeteren van de doorstroming op de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem. Bij beide projecten ondersteunt De Verkeersonderneming met mobiliteitsmaatregelen, zoals het stimuleren van andere manieren van reizen dan met de auto en het ondersteunen van werkgevers bij het inrichten van beleid op thuiswerken. De slim reizen app is een initiatief van De Verkeersonderneming en wordt uitgevoerd door Fynch.

 

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.