Waar werk jij?

De hele week weer in de file naar kantoor? Dat kan anders! Kies voor flexibiliteit. Waar werk jij?

Het afgelopen jaar werkte iedereen die regelmatig achter een laptop of PC zit, ineens thuis. Wat we voorheen niet mogelijk hadden gehouden, lukte en in de meeste gevallen lukte het zelfs heel erg goed. Dat willen we vasthouden, niet voor de hele week, maar wel daar waar het kan en voor een paar dagen per week. Hybride werken dus. Waarbij we tegelijk ‘spreiden en mijden’: dus niet altijd op woensdag en vrijdag thuis werken, niet op de kantoordagen om 8 uur in de auto stappen. En het hoeft niet altijd thuis te zijn: het kan ook onderweg, bij een collega, in een leuk restaurant of café. Of…?? Waar werk jij?

Uit verschillende onderzoeken weten we dat mensen positiever zijn gaan denken over thuiswerken. Slechts 10% wil helemaal terug naar kantoor, 20% wil alleen nog maar thuiswerken en 70% wil afwisseling tussen werken thuis en op kantoor, zo blijkt uit een onderzoek van FNV. Thuiswerken maakt mensen zelfs gelukkiger, vooral omdat de balans tussen werk en privé veel beter is.

Brons, zilver of goud?

De vraag is of u als bedrijf/organisatie goed bent voorbereid op het thuiswerken van uw medewerkers. Is uw beleid toekomstbestendig? Daar kunt u snel achter komen met de ‘Waar werk jij?’ test.

Binnen een paar minuten weet u of uw bedrijf op het thuiswerkbeleid een bronzen, zilveren of gouden award heeft verdiend. De eerste awards zijn ook al uitgereikt!

Doe mee en vul de test in. Na het invullen van de test stuurt u ons een mail en dan ontvangt u ook de toolbox met allerlei handige tips en trick en webinars waaraan u kunt deelnemen.

Wilt u de test liever samen invullen met één van onze makelaars? Geen probleem. Neem contact met ons op!

Hybride werken en de toekomst van kantoorwerk

Toekomstbestendig beleid richt zich voor een groot deel op goed en gezond thuiswerken, maar het hoeft natuurlijk niet altijd thuis. Werk dat voornamelijk op de laptop kan worden gedaan, kan namelijk overal! Natuurlijk hebben werknemers daar bepaalde middelen en materialen voor nodig. Ook heeft hybride werken impact op bijvoorbeeld werkafspraken en vergoedingen. Behalve de ‘Waar werk jij?’ test en toolbox organiseren we daarom regelmatig (digitale) webinars en spreekuren om inspiratie op te doen en op de hoogte te blijven van regels en veranderingen. Houd onze wekelijkse nieuwsbrief en de agenda daarom goed in de gaten om niets te missen!

 

 

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.