Fietscircus

Eigenlijk kan iedereen in Nederland wel fietsen. Maar niet iedereen doet het. De Verkeersonderneming werkt met verschillende gemeenten samen om mensen (opnieuw) kennis te laten maken met fietsen. Dit vindt plaats door allerlei activiteiten in de gemeenten te organiseren, zoals een fietscircus.

Het Fietscircus is op zaterdag  21 september in Papendrecht.

Over het Fietscircus

Het Fietscircus laat mensen op een leuke en speelse manier bewust maken van de voordelen en mogelijkheden van de fiets.

Naast het laten ervaren hoe gemakkelijk, snel en comfortabel fietsen is levert het Fietscircus informatie op over kansen voor fietsstimulering onder bewoners van deelnemende gemeenten. Hiermee worden bouwstenen gevormd voor fietsstimuleringsmaatregelen in de toekomst.

Hoe ziet het Fietscircus er uit?

Het circus bestaat uit een weekend met betrokken partijen zoals fietsenmakers, gemeenten, de Fietsersbond, leveranciers van fietsproducten en -diensten. Bezoekers krijgen informatie, kunnen deelnemen aan sportieve activiteiten, fietsproducten uitproberen, kennis maken met fietsvoorzieningen in de buurt, prijzen winnen en in gesprek gaan over belemmeringen aan de hand van gaming. Op deze manier wordt draagvlak gecreëerd én halen we data en informatie op, dit wordt vervolgens gebruikt voor beleid en uitvoering.

Deelnemende gemeenten

Gemeente Papendrecht: zaterdag 21 september

Gemeente Schiedam: zaterdag 7 september (Fietscircus is al geweest)

Gemeente Vlaardingen (Fietscircus is al geweest)

Geïnteresseerd 

Wilt u als gemeente weten hoe u een Fietscircus kunt organiseren? Stuur een e-mail naar info@verkeersonderneming.nl. Wij nemen graag contact met u op.