Incidenten

a20

Door incidenten (ongelukken, pechgevallen) ontstaan soms lange files, zeker tijdens de spits. De Verkeersonderneming stroopt samen met de wegbeheerders in de Rotterdamse regio de mouwen op om het aantal incidenten terug te dringen én de afhandeltijd verder te verkorten.

Lopende projecten

Weginspecteurs met de boa-status
De Rotterdamse regio startte in 2015 een proef waarbij 8 weginspecteurs de boa-status kregen om zo het negeren van rode kruisen en het onnodig parkeren op de vluchtstrook tegen te gaan. In 15 maanden werden 700 bekeuringen uitgeschreven. De 8 weginspecteurs in Rotterdam zijn er inmiddels 50 in het hele land. Een samenwerking tussen het ministerie van Veiligheid en Justitie, Politie, Rijkswaterstaat en De Verkeersonderneming. Lees voor meer informatie het bericht van Rijkswaterstaat.

Bergers tijdens de spits
Gemiddeld wachten automobilisten 13 minuten op een berger als zij in Nederland met pech langs de snelweg staan. Sta je in Rotterdam in de spits met pech langs de kant, dan wacht je gemiddeld slechts 6 minuten voordat je van de ring wordt gehaald. Een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, Havenbedrijf Rotterdam en De Verkeersonderneming. Lees het NOS bericht over de patrouillerende bergers.

Bandenspanning meten bij terminals
Vrachtwagenchauffeurs die aankomen bij de APM Terminals kunnen tegenwoordig een ‘free tyre check’ doen. De chauffeur rijdt over de sensorplaten en weet binnen een minuut hoe het gesteld is met de bandenspanning. Een samenwerking tussen het Havenbedrijf Rotterdam en De Verkeersonderneming.

Sensoren in vrachtwagenbanden
Tijdens de Dakarrally begin 2016 werden de sensoren al onder extreme omstandigheden getest. In het najaar van 2016 start een proef op de Nederlandse wegen. Chauffeurs weten zo beter hoe het gesteld is met de banden én kunnen door middel van een dashboard ook gewaarschuwd worden voor een klapband. Een samenwerking tussen het ministerie van Infrastructuur & Milieu, regio Brabant, Route42, TVM en De Verkeersonderneming. Meer weten over deze sensoren? Lees hier het volledige bericht op Beter Benutten.