Beste laadpas van 2023

Dennis

Dennis

laadstation

Ontdek de beste laadpassen voor elektrische auto’s op Verkeersonderneming.nl. Vergelijk tarieven en vind de ideale pas voor jouw behoeften en budget.

Beste laadpas van 2023

Ben jij op zoek naar de beste laadpas voor jouw elektrische auto? Een laadpas waarmee je moeiteloos en voordelig je batterij kunt opladen, waar je ook bent? Dan ben je niet de enige. Met de groeiende populariteit van elektrische auto’s zijn er tal van laadpas opties op de markt. Maar welke laadpas is nu echt de beste voor jou? In dit artikel zullen we enkele van de beste laadpassen bespreken en je helpen bij het kiezen van de juiste laadpas voor jouw behoeften.

Shell Laadpas

Beste laadpas voor vakantie

4.5/5

v.a. €0,00 p/m

Vrijwel in heel Europa laden zonder problemen.

Specificaties

E Flux laadpas

Beste algemene laadpas

eflux
4.5/5

v.a. €3,23 p/m

Flexibele abonnementsopties, lage kosten en een uitgebreid netwerk.

Specificaties

MKB brandstof laadpas

Beste zakelijke laadpas

4.5/5

v.a. €6,90 p/m

Uitgebreid netwerk en gebruikersgemak voor zakelijk gebruik.

Specificaties

Er zijn te veel passen

Het is zeker waar dat er tegenwoordig veel laadpassen beschikbaar zijn, wat de zoektocht van de juiste laadpas voor jouw elektrische auto moeilijker kan maken. Met zoveel verschillende aanbieders, tarieven, laadnetwerken en functies kan het een uitdaging zijn om de juiste keuze te maken.

Door rekening te houden met een paar belangrijke factoren, zoals jouw rijgedrag, jouw woonplaats en jouw budget, kun je de beste laadpas kiezen die bij jou past.

Factoren die invloed hebben op de prijs

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs van een laadpas. Ten eerste kan het type abonnement dat je kiest een groot verschil maken in de prijs. Sommige laadpas abonnementen zijn bijvoorbeeld gratis, terwijl andere maandelijkse kosten of per laadsessie in rekening brengen.

Ten tweede kunnen de tarieven die worden berekend voor het laden van jouw auto variëren afhankelijk van de aanbieder en het laadnetwerk dat je gebruikt. Bovendien kunnen sommige laadpassen extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van snelladers of voor het laden op drukke tijden.

Een andere factor die de prijs kan beïnvloeden, is de regio waar je woont of rijdt. Tarieven voor het laden van EV’s kunnen variëren afhankelijk van de regio, omdat sommige gebieden hogere elektriciteitskosten hebben dan andere.

Door rekening te houden met deze factoren en het vergelijken van de verschillende laadpas opties, kun je een laadpas vinden die past bij jouw budget en rijbehoeften.

laden

Verspreidingsgraad van aanbieders

De verspreidingsgraad van laadpas aanbieders kan ook van invloed zijn op de keuze van jouw laadpas. Sommige aanbieders hebben bijvoorbeeld een groter netwerk van openbare laadpalen dan andere, wat handig kan zijn als je regelmatig lange afstanden aflegt.

Het is ook belangrijk dat je controleert of de aanbieder publieke laadpalen heeft op de plaatsen waar je het vaakst komt, zoals jouw woon-werkverkeer of favoriete vakantiebestemmingen.

Bovendien kan het gebruik van een laadpas van een bepaalde aanbieder je beperken tot het gebruik van een specifiek laadnetwerk, terwijl andere aanbieders toegang bieden tot meerdere laadnetwerken.

Door de verspreidingsgraad van aanbieders te onderzoeken, kun je een laadpas vinden die past bij jouw rijbehoeften en reispatronen.

eflux

E Flux laadpas

Beste Algemene Laadpas

E-Flux vaak genoemd wordt als een van de beste algemene laadpassen voor elektrische voertuigen. Dit komt doordat E-Flux een groot netwerk aan publieke laadpalen heeft in heel Europa en verschillende laadopties biedt, zoals abonnementen en pay-as-you-go tarieven. Bovendien heeft E-Flux een handige app waarmee je laadstations kunt vinden, jouw laadsessies kunt beheren en de laadstatus van jouw auto kunt volgen.

Shell Recharge Laadpas

Beste voor op vakantie

Shell Recharge is een oplaadkaart die u toegang geeft tot het Shell Recharge netwerk van oplaadstations in Europa. Dit netwerk telt meer dan 2.500 oplaadstations in 12 landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Dit maakt Shell Recharge een goede keuze voor vakantiegangers die door meerdere landen reizen en een betrouwbaar netwerk van laadstations nodig hebben.

MKB brandstof

Beste zakelijke laadpas

MKB Fuel is een aanbieder die zich niet alleen richt op laadpassen, maar ook op andere aspecten van zakelijk mobiliteitsmanagement, zoals tankpassen en OV-kaarten. MKB Fuel heeft weliswaar geen specifieke laadpas, maar biedt wel de mogelijkheid om via de tankpas te betalen voor laadsessies, waardoor u als bedrijf kunt profiteren van extra gemak en administratieve efficiëntie.

Beste Laadpas Voor Elektrische Auto’s

Er zijn veel goede laadpassen beschikbaar voor elektrische voertuigen, maar de beste keuze hangt af van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Hieronder selecteren we de beste optie om te overwegen:

E-Flux Laadpas (Beste Algemene Laadpas)

Dekking van laadpalen

E-Flux heeft een groot netwerk van laadpalen in heel Europa en werkt samen met verschillende partners om hun dekking van laadpalen verder uit te breiden. Ze bieden toegang tot duizenden laadpunten, waaronder snelladers en normale laadpalen, in verschillende landen, waaronder Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk.

E-Flux werkt ook samen met verschillende providers om hun laadnetwerk verder uit te breiden. Hierdoor heb je als gebruiker toegang tot een groter aantal publieke laadpalen, ongeacht welke provder de laadpaal beheert.

Het is belangrijk om te controleren of E-Flux laadstations beschikbaar heeft op de locaties waar je woont, werkt en regelmatig reist voordat je besluit om hun laadpas te gebruiken. Zoek ook uit welke tarieven en laadpasopties ze aanbieden, en vergelijk ze met andere laadpas opties om te zien of E-Flux de beste optie is voor jouw behoeften.

Tarieven

E-Flux hanteert verschillende tarieven voor de laadpas, afhankelijk van de provider en het type laadstation dat je gebruikt. Over het algemeen biedt E-Flux twee hoofdopties voor tarieven:

Abonnementstarieven: Met deze optie kun je een maandelijks abonnement afsluiten bij E-Flux, waarbij je een vast bedrag per maand betaalt voor het gebruik van de laadpas. Met het abonnement krijg je korting op de tarieven per laadsessie. De abonnementstarieven verschillen per laadpaasaanbieder en laadstation.

AC socket: €4.38 excl. VAT per month

DC socket: €10.40 excl. VAT per month

Pay-as-you-go tarieven: Met deze optie betaal je alleen voor de laadsessies die je daadwerkelijk gebruikt. Je betaalt een tarief per kilowattuur of een vast bedrag per laadsessie. Deze tarieven verschillen per laadpaas aanbieder en laadstation.

Wat maakt E-Flux de beste?

Er zijn verschillende factoren die E-Flux tot de beste laadpas maken voor elektrische auto’s. Hieronder staan de belangrijkste punten:

  1. Groot netwerk: E-Flux heeft een grote Europese dekking, waardoor gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot duizenden laadpunten, inclusief snelladers en normale laadpalen.
  2. Samenwerking met partners: E-Flux werkt samen met verschillende laadpaas aanbieders om de publieke laadpaal dekking verder uit te breiden en gebruikers toegang te geven tot een groter aantal laadstations.
  3. Gebruiksvriendelijke app: E-Flux heeft een handige en gebruiksvriendelijke app waarmee gebruikers eenvoudig laadstations kunnen vinden en de status van hun laadsessie kunnen volgen. De app biedt ook een overzicht van laadhistorie en facturen.
  4. Kostenbesparend: Het bedrijf biedt verschillende tariefopties, waaronder abonnementstarieven en pay-as-you-go tarieven, waardoor gebruikers geld kunnen besparen op het opladen van hun auto.
  5. Klantenservice: De klantenservice is uitstekend en loopt via telefoon, e-mail en chat. Ze zijn beschikbaar om gebruikers te helpen met eventuele vragen of problemen met betrekking tot hun laadpas.

Kosten van de E-flux laadpas

De kosten van de E-Flux laadpas kunnen variëren, afhankelijk van het type abonnement dat je kiest en de tarieven van de laadpas aanbieder. E-Flux biedt twee soorten abonnementen aan:

Abonnement zonder vaste kosten: Dit abonnement heeft geen maandelijkse abonnementskosten. Je betaalt alleen de tarieven voor het gebruik van de laadpas, die afhankelijk zijn van de laadpaasaanbieder en het type laadstation dat je gebruikt.

Abonnement met vaste kosten: Met dit abonnement betaal je maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van de laadpas. Je krijgt dan korting op de tarieven voor het opladen van je elektrische auto. De hoogte van de maandelijkse kosten en de hoogte van de korting die je krijgt, hangen af van de laadpasaanbieder waar je de laadpas voor gebruikt.

Beste laadpas voor op vakantie

Als u met uw elektrische auto op vakantie gaat, wilt u een laadpas waarmee u toegang krijgt tot een groot netwerk van laadstations om probleemloos lange afstanden af te leggen. Hier hebben we een laadpas geselecteerd die goed geschikt is voor vakanties:

Shell Recharge Laadpas (Beste voor op vakantie)

Shell Recharge is een oplaadkaart die u toegang geeft tot het Shell Recharge netwerk van oplaadstations in Europa. Dit netwerk telt meer dan 2.500 oplaadstations in 12 landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Dit maakt Shell Recharge een goede keuze voor vakantiegangers die door meerdere landen reizen en een betrouwbaar netwerk van laadstations nodig hebben.

Een ander voordeel van Shell Recharge laadpas is dat de oplaadstations van Shell 100% duurzame energie gebruiken, waardoor je je elektrische auto op een duurzame manier kunt opladen. Daarnaast kun je met de Shell Recharge app gemakkelijk oplaadstations vinden en betalen, en geeft het dashboard van de app inzicht in je oplaadgeschiedenis en facturen.

Dekking van laadpalen

Shell Recharge laadpas werkt samen met verschillende partners om het meest uitgebreide netwerk van laadstations mogelijk te maken. Hierdoor heeft u met de laadpas van Shell Recharge toegang tot een breed scala aan laadstations, waaronder openbare laadstations op straat, laadstations op parkeerplaatsen bij winkelcentra en hotels, en laadstations op de snelweg. Het netwerk is zorgvuldig samengesteld zodat u op de meeste plaatsen in Europa toegang heeft tot een betrouwbaar netwerk van oplaadstations.

Voordat je op reis gaat, is het raadzaam om op de Shell Recharge app of website te kijken of er voldoende laadstations beschikbaar zijn in de regio’s waar je naartoe gaat en welke laadsnelheden ze bieden. Zo kun je ervoor zorgen dat je altijd een laadstation in de buurt hebt en dat je zo efficiënt mogelijk kunt reizen.

Tarieven

De tarieven van Shell Recharge kunnen variëren van land tot land en van laadstation tot laadstation. Over het algemeen hanteren ze echter een transparant en eenvoudig prijsmodel, waarbij u betaalt per verbruikte kilowattuur (kWh). Het tarief per kWh kan per land en per type laadstation verschillen. In sommige gevallen wordt ook een starttarief in rekening gebracht.

Laadtarieven in Nederland:

Snelladers (DC) €0,65

Snelladers (DC) €0,76

Gewone laadpunten (AC) €0,59

Het starttarief per laadsessie is € 0,35, met een maximum van € 7,00 per maand. Dit komt overeen met 20 laadsessies per maand, afgerond op 2 cijfers achter de komma.

Beste laadpas voor zakelijk gebruik

Het is belangrijk om bij het kiezen van een laadpas voor zakelijk gebruik rekening te houden met de netwerkdekking en de compatibiliteit met de elektrische voertuigen die het bedrijf gebruikt. Het is ook nuttig om te kijken naar de beheertools en rapportagemogelijkheden die de aanbieder biedt voor een efficiënt beheer van de laadpassen en inzicht in de laadkosten en het gebruik.

MKB brandstof (Beste zakelijke laadpas)

MKB Fuel is een aanbieder die zich niet alleen richt op laadpassen, maar ook op andere aspecten van zakelijk mobiliteitsmanagement, zoals tankpassen en OV-kaarten. MKB Fuel heeft weliswaar geen specifieke laadpas, maar biedt wel de mogelijkheid om via de tankpas te betalen voor laadsessies, waardoor u als bedrijf kunt profiteren van extra gemak en administratieve efficiëntie.

MKB laadpas met abonnement

Het abonnement van MKB Brandstof, genaamd ‘Mobiliteitspas‘, biedt zakelijke gebruikers de mogelijkheid om te betalen voor diverse mobiliteitskosten, waaronder ook het laden van elektrische auto’s. Hierbij kun je denken aan zaken zoals tanken, parkeren, en gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Met de Mobiliteitspas van MKB Brandstof kun je laden bij vrijwel alle openbare laadpalen in Nederland. Dit komt doordat MKB Brandstof samenwerkt met meerdere laadpaal-aanbieders en daarbij ook toegang biedt tot laadpalen van andere partijen, zoals bijvoorbeeld de Fastned- en Allego-netwerken.

Het abonnement biedt ook enkele handige tools en functionaliteiten, zoals een online dashboard waarop je inzicht hebt in alle gemaakte mobiliteitskosten en waarop je facturen kunt downloaden. Daarnaast biedt het abonnement de mogelijkheid om rittenregistratie bij te houden en de btw-afhandeling voor zakelijke mobiliteitskosten te automatiseren.

Wat betreft de tarieven, werkt MKB met een vast maandelijks bedrag per pas, waarbij de exacte kosten afhangen van het aantal passen en de gewenste mobiliteitsoplossingen. Daarnaast worden de daadwerkelijke mobiliteitskosten (zoals bijvoorbeeld de laadkosten) apart in rekening gebracht.

Het is wel belangrijk om te benadrukken dat MKB geen specifieke laadpas aanbiedt, maar wel een breed scala aan mobiliteitsoplossingen voor zakelijke gebruikers biedt via het Mobiliteitspas-abonnement. Het is dus van belang om goed te kijken naar de specifieke behoeften van jouw bedrijf en deze af te wegen tegen de kosten en voorwaarden van het abonnement van MKB, voordat je een beslissing neemt.

MKB laadpas zonder abonnement

MKB Brandstof biedt ook een laadpas zonder abonnement aan voor zakelijke gebruikers die alleen willen betalen voor het laden van hun elektrische auto. Deze laadpas, genaamd de MKB Laadpas, biedt toegang tot vrijwel alle openbare laadpunten in Nederland, inclusief snelladers.

Het is mogelijk om de laadkosten op verschillende manieren te betalen, zoals via automatische incasso of op factuurbasis. Daarnaast biedt de MKB Laadpas ook enkele handige tools en functionaliteiten, zoals een online dashboard waarop je jouw laadsessies kunt bekijken en downloaden, en een app waarmee je laadpalen kunt vinden en reserveren.

Wat betreft de tarieven, werkt MKB met een vast tarief per kWh, zonder bijkomende kosten. Dit tarief is afhankelijk van het type laadpaal en kan verschillen per openbare laadpaal-aanbieder. Op de website van MKB kun je een overzicht vinden van de tarieven per aanbieder.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de MKB Laadpas geen abonnement bevat en dus geen andere mobiliteitsoplossingen biedt. Indien je ook andere mobiliteitskosten wilt betalen via één abonnement, is het Mobiliteitspas-abonnement van MKB wellicht een betere optie.

laden

Dekking van laadpalen

De MKB Laadpas biedt toegang tot vrijwel alle openbare laadpalen in Nederland, inclusief snelladers. Dit betekent dat je met deze laadpas vrijwel overal in Nederland je elektrische auto kunt opladen, zonder dat je telkens verschillende laadpassen nodig hebt.

MKB Brandstof maakt hiervoor gebruik van het NewMotion-netwerk, dat meer dan 200.000 laadpunten in heel Europa omvat. Daarnaast zijn er nog andere laadpaal-aanbieders waarbij de MKB Laadpas te gebruiken is, zoals EVBox, Allego en Fastned.

Op de website van MKB kun je een overzicht vinden van alle laadpaal-aanbieders waarbij de MKB Laadpas te gebruiken is, inclusief de beschikbare laadpunten en tarieven per aanbieder.

Snelladen

Met de MKB Laadpas kun je niet alleen gebruik maken van reguliere laadpalen, maar ook van snelladers. De laadpas biedt namelijk toegang tot diverse snellaadnetwerken in Nederland, waaronder Fastned, Ionity en Total. Hierdoor kun je met de MKB Laadpas ook op lange afstanden snel en gemakkelijk je elektrische auto opladen.

Het tarief voor snelladen kan per snellaadnetwerk en per laadpas verschillen. Het is daarom aan te raden om vooraf te bekijken welke snellaadnetwerken er beschikbaar zijn en welk tarief er gehanteerd wordt. Op de website van MKB Brandstof kun je hierover meer informatie vinden.

Betaalmethoden

Met de MKB Laadpas kun je op verschillende manieren betalen voor het opladen van je elektrische auto. Zo kun je ervoor kiezen om te betalen per transactie of om een abonnement af te sluiten waarmee je korting krijgt op de laadkosten.

Als je per transactie betaalt, worden de kosten voor het opladen achteraf verrekend op je factuur. Je betaalt dan het tarief dat door de laadpaal-aanbieder wordt gehanteerd, plus eventuele kosten voor het gebruik van de laadpas zelf.

Als je een abonnement afsluit, betaal je maandelijks een vast bedrag en krijg je korting op de laadkosten. Het voordeel hiervan is dat je vooraf weet wat je maandelijkse kosten zijn en dat je niet telkens losse transacties hoeft te betalen.

Daarnaast biedt de MKB Laadpas de mogelijkheid om te betalen via automatische incasso, creditcard of iDEAL. Op die manier kun je altijd op een veilige en betrouwbare manier je laadkosten afrekenen.

FAQ’s

De beste en goedkoopste laadpas hangt af van uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Er zijn veel laadpassen verkrijgbaar en de prijzen en voorwaarden verschillen sterk per aanbieder. Vergelijk de laadpassen dus goed met elkaar en kijk welke het beste bij jouw laadbehoefte en budget past.

Er zijn enkele laadpassen die algemeen bekend staan als gratis laadpas, zoals de laadpas van Plugsurfing en de laadpas van EVBox,bonnet laadpas En anwb laadpas. Deze laadpassen bieden toegang tot een groot aantal laadpalen en rekenen vaak lagere tarieven dan andere laadpas aanbieders.

Het is echter altijd goed om te kijken welke laadpassen beschikbaar zijn op de locaties waar jij regelmatig komt, en welke tarieven er gehanteerd worden op die locaties. Zo kun je de beste en goedkoopste laadpas vinden voor jouw specifieke situatie.

De beste oplaadpas voor particulieren hangt af van hun individuele behoeften en wensen. Er zijn zoveel oplaadpassen op de markt met verschillende tarieven, dekking en functies.

Een goede optie voor particulieren is de laadpas van E-Flux. Deze laadpas heeft een groot netwerk van laadpalen met een goede dekking in Nederland en biedt verschillende handige functies zoals realtime laadstatus en een app om laadpalen te vinden. Daarnaast biedt E-Flux gunstige tarieven en is de laadpas ook geschikt voor snelladen.

Een andere populaire laadpas onder particulieren is de laadpas van NewMotion. Deze laadpas biedt toegang tot een groot netwerk van laadpalen in Nederland en Europa en biedt ook handige functies zoals realtime laadstatus en een app om laadpalen te vinden. NewMotion biedt ook gunstige tarieven en heeft vaak interessante acties en kortingen beschikbaar.

Het is altijd goed om verschillende laadpassen te vergelijken en te kijken welke het beste past bij jouw specifieke behoeften en budget.

De laadpas met de beste dekking is afhankelijk van de locatie en het netwerk van laadpalen dat je het meest gebruikt. Over het algemeen hebben de grote spelers op de markt, zoals E-Flux, NewMotion en Shell Recharge, een uitgebreid netwerk van laadpalen in Nederland en Europa.

E-Flux heeft bijvoorbeeld meer dan 150.000 laadpunten beschikbaar in Europa, terwijl NewMotion meer dan 200.000 openbare laadpunten heeft in Europa. Shell Recharge heeft meer dan 185.000 laadpunten in Europa.

Het is moeilijk om te zeggen welke laadpas het meest gebruikt wordt, omdat er verschillende laadpas aanbieder zijn en mensen verschillende behoeften en voorkeuren hebben. Echter, er zijn een paar grote spelers op de markt die veel gebruikt worden, zoals de laadpassen van NewMotion, E-Flux, Shell Recharge en Eneco eMobility.

Conclusie

zijn er verschillende beste laadpassen beschikbaar op de markt die geschikt zijn voor verschillende behoeften en voorkeuren. Voor algemeen gebruik en goede dekking is E-Flux laadpas een goede optie.

Voor reizen en vakanties is Shell Recharge laadpas een aanbevolen keuze vanwege hun grote Europese netwerk van publieke laadpalen. Voor zakelijk gebruik is MKB Brandstof een goede optie vanwege hun zakelijke abonnementen en gunstige tarieven.

Over het algemeen is het aan te raden om een laadpas te kiezen die past bij jouw behoeften en die goede dekking biedt op de locaties waar je vaak komt. Met de juiste laadpas kun je gemakkelijk en efficiënt je elektrische auto opladen en zo genieten van duurzame mobiliteit.