Beste laadpas van 2024

Ontdek de beste laadpassen voor elektrische auto’s op Verkeersonderneming.nl. Vergelijk tarieven en vind de ideale pas voor jouw behoeften en budget.

Beste laadpas van 2024

Radius laadpas

Beste zakelijke laadpas

radius-fuel-solutions
4.7/5

Gratis

Beste zakelijke laadpas met een uitgebreid netwerk in de gehele EU.

Specificaties

Vandebron laadpas

Beste laadpas algemeen

vandebron
4.5/5

v.a. €1,50 p/m

Flexibele abonnementsopties, lage kosten en een uitgebreid netwerk.

Specificaties

Shell Laadpas

Beste laadpas voor vakantie

4/5

Verschilt per aanvraag

Vrijwel in heel Europa laden zonder problemen.

Specificaties

Beste laadpas voor Elektrische auto's 2024

laden

Als trotse eigenaar van een elektrische auto weet ik hoe belangrijk het is om de juiste laadpas te hebben. De afgelopen jaren heb ik verschillende laadpassen geprobeerd en mijn ervaringen, samen met die van andere gebruikers, gedeeld. Hier is mijn uitgebreide review van de top 3 laadpassen in 2024.

Dit zijn de beste laadpassen:

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs van een laadpas.

Laadpas

Review Score

Prijs per Maand

Belangrijkste Eigenschappen

Vandebron

4.5/5

€1,50

 • Uitgebreide Europese dekking
 • Geen verborgen kosten
 • Gebruiksvriendelijke app

Shell Recharge

4/5

€0,-

 • Wereldwijde dekking
 • Snelladen opties
 • Minder duurzaam

Radius

4.7/5

€6,90

 • Speciaal voor zakelijke gebruikers
 • Gebruik voor zowel laden als tanken
 • Uitgebreide dekking in Nederland

Belangrijkste verschillen:

 • Dekking: Terwijl Vandebron een uitgebreid Europees netwerk biedt, gaat Shell Recharge een stap verder met een wereldwijd netwerk. Radius, richt zich voornamelijk op Europa.

 • Prijs: Radius springt eruit met een aanbod van €0,- per maand, wat geweldig is voor degene die op zoek zijn naar een gratis zakelijke laadpas. Vandebron en MKB Brandstof hebben respectievelijk kosten van €1,50 en €6,90 per maand. Shell Recharge is tevens een gratis laadpas.

 • Doelgroep: Radius is speciaal ontworpen voor zakelijke gebruikers en biedt extra diensten zoals tanken, wat het onderscheidt van de andere twee opties.

 • Extra’s: Vandebron en Shell Recharge leggen de nadruk op hun laaddiensten, met Vandebron die een gebruiksvriendelijke app aanbiedt en Shell Recharge die snelladen opties biedt. Radius biedt daarentegen een breder scala aan diensten, waardoor het een alles-in-één oplossing is voor zakelijke gebruikers.

Vandebron - Beste laadpas voor algemeen gebruik

vandebron laadpas

Het is een bekende naam in de wereld van laadpassen. Hun laadpas staat bekend om zijn betrouwbaarheid en uitgebreide netwerk.

Belangrijkste kenmerken

 • Uitgebreide dekking in heel Europa.

 • Geen verborgen kosten.

 • Gemakkelijk te gebruiken app voor het volgen van laadsessies.

Voordelen

 1. Uitgebreide dekking: Je kunt bijna overal in Europa publiek laden.
 2. Transparante kosten: Geen verborgen kosten of verrassingen aan het einde van de maand.
 3. Gebruiksvriendelijke app: De app is intuïtief en biedt real-time informatie over je laadsessies.

Nadelen

 • Sommige gebruikers hebben gemeld dat de klantenservice soms traag kan zijn om te reageren.

Prijzen

€1,50 per maand abonnementskosten, zonder extra kosten.

Eindoordeel

Het is een solide keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en betaalbare laadpas met uitgebreide dekking.

Shell Recharge - Beste laadpas voor vakantie

laadpas voor vakantie

Shell Recharge is niet alleen een naam die je kunt vertrouwen, maar ook een laadpas die je overal mee naartoe kunt nemen, vooral op vakantie.

Belangrijkste kenmerken

 • Wereldwijde dekking.
 • Snelladen opties beschikbaar.
 • Geen kosten per maand.

Voordelen

 1. Wereldwijde dekking: Of je nu in Nederland of in het buitenland bent, met Shell Recharge kun je overal normaal laden.

 2. Snelladen: Voor die momenten dat je snel weer op weg moet.

 3. Kostenefficiënt: Geen maandelijkse kosten, betaal alleen voor wat je gebruikt.

Nadelen

 • Sommige laadstations kunnen tijdens piekuren druk zijn.

Prijzen

€0,- per maand, zonder extra kosten.

Eindoordeel

Voor degenen die vaak reizen, is Shell Recharge de ideale laadpas. Het biedt wereldwijde dekking en snellaadopties tegen betaalbare prijzen. De Shell Recharge laadpas aanvragen kan hier.

Radius- Beste zakelijke laadpas

radius-fuel-solutions

In mijn zoektocht naar de ideale laadpas voor zakelijk gebruik, heb ik grondig onderzoek gedaan en gesproken met andere zakelijke gebruikers over hun ervaringen. Dit leidde mij uiteindelijk naar de Radius Fleetpass hybride kaart.

Belangrijkste kenmerken

 • Speciaal ontworpen voor zakelijke gebruikers: Mijn ervaring met de Radius Fleetpass bevestigt dat deze pas uitstekend aansluit bij de behoeften van de zakelijke markt. Het combineert laad-, tank-, en parkeerfuncties in één pas, wat het beheer van zakelijke ritten aanzienlijk vereenvoudigt.

  De pas biedt een oplossing zonder de noodzaak voor verschillende aanbieders zoals de Eneco laadpas, Shell Recharge laadpas, of de MKB brandstofpas, waardoor het een van de beste allround laadpassen voor zakelijk gebruik is.

 • Uitgebreid netwerk: Zowel uit mijn eigen ervaring als uit feedback van andere gebruikers blijkt de waarde van toegang tot een breed netwerk van openbare laadpalen en tankstations. Met de Radius Fleetpass kan ik overal in Nederland en Europa laden en tanken, wat cruciaal is voor zakelijke mobiliteit.

  Dit netwerk omvat gewone laadpalen en specifieke merken zoals Chargepoint, zonder de extra kosten die vaak geassocieerd worden met gespecialiseerde laadpassen zoals de Travelcard laadpas of de kosten e-flux laadpas.

 • Extra diensten: Naast het laden biedt de pas ook tank- en parkeerdiensten, waardoor het een kosteneffectieve en handige alles-in-één oplossing is. Dit onderscheidt de Radius Fleetpass van overige laadpassen door het bieden van een geïntegreerde mobiliteitsoplossing zonder extra abonnementskosten.

Voordelen

 1. Zakelijk georiënteerd: De Radius Fleetpass begrijpt en voldoet aan de unieke behoeften van zakelijke gebruikers, door het aanbieden van een digitale laadpas met een mobiele app voor eenvoudige toegang en beheer. Dit vereenvoudigt niet alleen de administratie aanzienlijk, maar ondersteunt ook de btw-aangifte met een overzichtelijke factuur, wat essentieel is voor bedrijven.

 2. Uitgebreide dekking: De pas biedt de mogelijkheid om bijna overal in Nederland en Europa te laden en tanken, wat het een van de meest flexibele opties maakt voor zakelijke gebruikers. In vergelijking met de beperkingen van andere laadpassen, zoals de green caravan laadpas, biedt de Radius een superieure dekking.

 3. Geen abonnementskosten: Een significant voordeel van de Radius Fleetpass is het ontbreken van maandelijkse kosten, wat het een kosteneffectieve optie maakt voor zakelijk gebruik. Dit staat in contrast met de structuren van andere laadpassen, waar vaak een abonnement betaald moet worden, zoals bij de mkb laadpas.

Nadelen

 1. Klantenservice: Mijn interacties met de klantenservice waren overwegend positief, maar uit feedback van andere gebruikers blijkt dat er ruimte is voor verbetering in termen van responsiviteit en beschikbaarheid.

Prijzen

De enige gratis zakelijke laadpas.

Eindoordeel

Op basis van mijn eigen ervaring en de uitgebreide feedback van andere zakelijke gebruikers, beveel ik de Radius Fleetpass hybride kaart ten zeerste aan. Het is de perfecte mobiliteitsoplossing voor bedrijven, dankzij de combinatie van uitgebreide dekking, extra diensten, en het gemak van één pas voor alles.

Met zijn gebruikersgerichte ontwerp, uitgebreide netwerk, en de afwezigheid van abonnementskosten, is het duidelijk de beste keuze voor zakelijke gebruikers die een efficiënte en kosteneffectieve mobiliteitsoplossing zoeken.

Onderzoeksmethode

Bij het samenstellen van deze review heb ik niet alleen mijn eigen ervaringen meegenomen, maar ook die van andere gebruikers.

Ik heb verschillende online platforms en forums bezocht, zoals FeedbackCompany, Reddit, Tweakers, Trustpilot, klantenservice en mijn eigen ervaring meegewogen. Daarnaast heb ik ook het Nationaal Laadonderzoek 2022 geraadpleegd, een initiatief van ElaadNL, Vereniging Elektrische Rijders (VER), en Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) uitgevoerd door Rijksuniversiteit Groningen.

Dit onderzoek, met bijna 3000 respondenten, biedt een diepgaand inzicht in de ervaringen en meningen van EV-rijders in Nederland. Door deze gecombineerde aanpak heb ik getracht een holistisch beeld te krijgen van de ervaringen van gebruikers met deze laadpassen.

Voordelen, Inzichten & Statistieken

Het kiezen van de juiste laadpas kan een wereld van verschil maken in je dagelijkse leven. Het kan je niet alleen geld besparen, maar ook tijd en stress.

Uit mijn onderzoek blijkt dat de meeste gebruikers tevreden zijn met hun laadpassen, maar er zijn altijd verbeterpunten. Het is belangrijk om je eigen behoeften en voorkeuren in overweging te nemen bij het kiezen van een laadpas.

Uit het Nationaal Laadonderzoek 2022 heb ik enkele relevante inzichten gehaald:

 • Thuisladen met zonnepanelen: Een opvallend hoog aantal EV-rijders die thuisladen heeft zonnepanelen, wat aantoont dat duurzaamheid een belangrijke factor is voor deze groep.

 • Effect van stijgende energieprijzen: De stijgende stroomprijzen hebben invloed op de keuze van laadlocaties, waarbij sommige EV-rijders overstappen van privé thuislaadpunten naar publieke laadpunten.

 • Tevredenheid over laadinfrastructuur: Over het algemeen zijn EV-rijders tevreden over de laadinfrastructuur in Nederland, wat een positief signaal is voor nieuwe EV-rijders.

 • Met de EV naar het buitenland: Een aanzienlijk percentage van de EV-rijders gaat ook met hun elektrische auto naar het buitenland, wat het belang van een goede laadpas met brede dekking benadrukt.

Deze inzichten bieden een waardevolle aanvulling op mijn eigen ervaringen en helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze voor de juiste laadpas.

FAQ’s

De goedkoopste laadpas hangt af van je persoonlijke situatie en voorkeuren. Er zijn veel laadpassen verkrijgbaar en de prijzen en voorwaarden verschillen sterk per aanbieder. Vergelijk de laadpassen dus goed met elkaar en kijk welke het meeste bij jouw laadbehoefte en budget past.

Er zijn enkele laadpassen die algemeen bekend staan als gratis laadpas, zoals de pas van Plugsurfing en EVBox, bonnet laadpas en ANWB laadpas. Deze laadpassen bieden toegang tot een groot aantal laadpalen en rekenen vaak lagere tarieven dan andere laadpas aanbieders.

Het is echter altijd goed om te kijken welke laadpassen beschikbaar zijn op de locaties waar jij regelmatig komt, en welke tarieven daar gehanteerd worden. Zo is ene laadpas goedkoper dan de andere en kun je de goedkoopste laadpas vinden voor jouw specifieke situatie.

De beste laadpas voor particulieren hangt af van hun individuele behoeften en wensen. Er zijn zoveel oplaadpassen op de markt met verschillende tarieven, netwerk en functies.

Een goede optie voor particulieren is de pas van Vandebron. Deze laadpas werkt op de meeste openbare laadpalen, gezien de goede dekking in Nederland. Ook biedt het verschillende handige functies zoals realtime laadstatus en een app om laadpalen te vinden. Ik vind de tarieven gunstig in vergelijking met andere laadpassen, wat ook geldt voor snelladen. Ook de sleutelhanger vind ik essentieel voor gebruik van een publieke laadpaal.

Een andere populaire laadpas onder particulieren is de laadpas van NewMotion. Deze laadpas biedt toegang tot een groot netwerk van laadpalen in Nederland en Europa en biedt ook handige functies zoals realtime laadstatus en een app om laadpalen te vinden. NewMotion biedt ook gunstige tarieven en heeft vaak interessante acties en kortingen beschikbaar.

Dat is afhankelijk van de locatie en het netwerk van laadpalen dat je het meest gebruikt. Over het algemeen hebben de grote spelers op de markt, zoals Vandebron, Radius, E-Flux, NewMotion en Shell Recharge, een uitgebreid netwerk van laadpalen in Nederland en Europa.

Radius en Vandebron hebben bijvoorbeeld meer dan 150.000 laadpunten beschikbaar in Europa, terwijl NewMotion meer dan 200.000 openbare laadpunten heeft in Europa. Shell Recharge heeft meer dan 185.000 laadpunten in Europa.

Het is moeilijk om te zeggen welke laadpas het meest gebruikt wordt, omdat er verschillende laadpas aanbieder zijn en mensen verschillende behoeften en voorkeuren hebben. Echter, er zijn een paar grote spelers op de markt die veel gebruikt worden, zoals de laadpassen van Radius, Vandebron, NewMotion, E-Flux, Shell laadpas en Eneco eMobility.

Tot slot

Er zijn meerdere laadpassen beschikbaar op de markt die geschikt zijn voor verschillende behoeften en voorkeuren. Voor algemeen gebruik en goede dekking is Vandebron of E-Flux laadpas een goede optie.

Voor reizen en vakanties is Shell Recharge laadpas een aanbevolen keuze vanwege hun grote Europese netwerk van publieke laadpalen. Voor zakelijk gebruik is de MKB Brandstof laadpas een goede optie vanwege hun zakelijke abonnementen en gunstige tarieven.

Over het algemeen is het aan te raden om een laadpas te kiezen die past bij jouw behoeften en die goede dekking biedt op de locaties waar je vaak komt. Met de juiste laadpas kun je gemakkelijk en efficiënt je elektrische auto opladen en zo genieten van duurzame mobiliteit.