Goedkoopste laadpas

Een paar jaar geleden heb ik de overstap naar elektrisch rijden al gemaakt. Maar met de groei van mijn ervaring groeide ook mijn besef dat niet alle laadpassen gelijk zijn gecreëerd.

In mijn zoektocht naar de goedkoopste laadpas ben ik een pad ingeslagen van vergelijkingen en ervaringen die ik graag met jullie deel. Want laten we eerlijk zijn, elke cent telt en elke laadsessie moet moeiteloos verlopen.

Ik ben erachter gekomen dat het cruciaal is om te begrijpen hoe een laadpas gebruikt wordt, aangezien de frequentie en context van gebruik significant kunnen bijdragen aan het vinden van de meest kosteneffectieve optie.

Top 3 goedkoopste laadpassen

Goedkoopste laadpas voor zakelijk gebruik

4.7/5

Gratis

Goedkoopste laadpas voor particulieren

4.5/5

v.a. €1,50 p/m

Goedkoopste laadpas voor
snelladen

4.5/5

Verschilt per aanvraag

Dit zijn de goedkoopste laadpassen

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs van een laadpas.

LaadpasReview ScorePrijs per kWhMaandelijkse KostenSnelladenExtra Voordelen
Vandebron4.5/5€0,23 – €0,35Vanaf €3,50GoedVolledige dekking, groene energie.
Radius4.7/5Afhankelijk per laadpaal aanbiederGeenGoedGratis pas, flexibele tarieven, duurzaam.
Shell Recharge4.7/5€0,25 – €0,59GeenUitstekendSnelle laadsessies, landelijke dekking.
Eneco4.3/5€0,21 – €0,39Vanaf €4,00GoedDuurzame energie, goede klantenservice.

Belangrijkste verschillen:

De belangrijkste verschillen tussen deze laadpassen liggen in de abonnementskosten, de prijs per kWh, en de extra diensten zoals klantenservice en duurzaamheid.

Vandebron en Eneco bieden 100% groene energie, wat een belangrijk pluspunt is voor milieubewuste rijders. E-Flux valt op door het ontbreken van een vast maandelijks abonnement, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor incidentele gebruikers.

De Shell Recharge laadpas biedt dan weer het voordeel van snelladen, ideaal voor lange afstandsrijders die niet lang willen wachten. De keuze voor een laadpas hangt dus sterk af van persoonlijke voorkeuren en rijgedrag.

Ga direct naar:

Vandebron – Goedkoopste laadpas met abonnement

vandebron laadpas

Vandebron is meer dan alleen een energieleverancier; het is een beweging voor een duurzamere wereld. Hun goedkope laadpas biedt toegang tot een uitgebreid netwerk van laadpunten en maakt gebruik van 100% groene energie. Het geeft een goed gevoel te weten dat elke kilometer die ik rijd bijdraagt aan een betere planeet.

Belangrijkste kenmerken

 • Volledige dekking: Met de Vandebron laadpas heb ik toegang tot een landelijk dekkend netwerk, wat betekent dat ik nooit ver hoef te zoeken naar een openbaar laadpunt.

 • Duurzame energie: Alle energie die ik verbruik met mijn Vandebron laadpas is gegarandeerd groen.

 • Transparante tarieven: Geen verrassingen op de factuur, de tarieven zijn helder en eerlijk.

Voordelen

 • Ik draag bij aan een groenere wereld terwijl ik rij.

 • Ik heb altijd toegang tot een laadpunt, waar mijn reis mij ook brengt.

 • Met de Vandebron app kan ik gemakkelijk laadpunten vinden en mijn laadsessies beheren.

Nadelen

Er zijn goedkopere opties beschikbaar als je bereid bent concessies te doen op het gebied van duurzaamheid of dekking.

Prijzen

Vandebron biedt verschillende abonnementen aan, afhankelijk van je laadgedrag. De prijzen variëren van €1,50 tot €3,50 per maand, exclusief de kosten per kWh die je verbruikt. Zelfs in vergelijking met gratis aanbieders, merk ik dat ik goedkoper uit ben bij Vandebron, omdat deze vaak hogere starttarieven hebben, of prijzen per Kwh.

Bekijk hier mijn Vandebron review.

Radius – Goedkoopste zakelijke laadpas

radius-fuel-solutions

Bij mijn zoektocht naar een kosteneffectieve zakelijke laadpas viel mijn keuze op de Radius Fleetpass, die aanzienlijk beter presteert dan concurrenten zoals de MKB-brandstof laadpas en E-flux laadpas, vooral qua prijs en netwerkdekking. Dit maakt het in mijn optiek de beste laadpas voor zakelijk gebruik.

Belangrijkste kenmerken

 • Geen vaste maandkosten: De Radius Fleetpass elimineert vaste maandelijkse kosten, een duidelijk voordeel ten opzichte van MKB brandstof. Ik betaal enkel voor het daadwerkelijke gebruik aan de openbare laadpaal, zonder verborgen kosten. Dit maakt het in mijn optiek de beste laadpas voor zakelijk gebruik.

 • Flexibele tarieven: Radius biedt flexibele tarieven per kWh bij openbare laadpunten, wat leidt tot kostenbesparingen bij het opladen van mijn auto. Ik merkte dat je geen starttarief betaalt. Radius biedt het scherpste tarief op de markt.

 • Uitgebreide dekking: Met de Radius laadpas kun je overal laden. De pas biedt toegang tot een breed scala aan openbare laadplekken en Europa, wat mij in staat stelt mijn hybride of elektrische auto overal op te laden.

 • Tanken en laden: Erg handig voor bedrijven die een alles in één oplossing zoeken voor je hybride auto.

Voordelen

 • Door alleen te betalen voor wat ik gebruik en de afwezigheid van een laadpas abonnement, houd ik de kosten laag, wat Radius tot de goedkoopste zakelijke laadpas maakt. Administratief loopt het erg soepel, het loopt via automatische incasso en je krijgt alles op één factuur.

 • De mogelijkheid om overal te laden zonder zorgen over maandelijkse kosten of beperkte dekking biedt ongekende vrijheid.

Nadelen

 • Bij sommige laadpunten kunnen de kosten per kWh hoger uitvallen, maar over het algemeen blijven de tarieven competitief.

Prijzen

 • Met de Radius Fleetpass betaal ik geen vaste maandelijkse kosten, enkel voor de kwh prijs die ik verbruik. Dit maakt het een van de meest aantrekkelijke opties voor zakelijk gebruik. Het tarief per kwh varieert afhankelijk van het laadpaal tarief, maar blijft zonder de verplichting van een vast tarief, wat zorgt voor transparante en voorspelbare kosten.

Eindoordeel

De Radius Fleetpass onderscheidt zich als de beste keuze voor zakelijke gebruikers die een laadpas zonder abonnement zoeken met lage kosten, flexibele tarieven, en uitgebreide dekking. In vergelijking met de MKB-brandstof laadpas biedt het een meer kosteneffectieve en gebruiksvriendelijke oplossing voor het opladen van auto’s, waardoor deze laadpas aanbieder mijn voorkeur heeft voor zakelijk gebruik.

Shell Recharge laadpas – Goedkoopste laadpas voor snelladen

shell recharge laadpas

Shell Recharge biedt een snelle en efficiënte laadervaring, perfect voor de EV-rijder die vaak lange afstanden aflegt en snel weer op weg wil zijn.

Belangrijkste kenmerken

 • Snelle laadsessies: Met de Shell laadpas kan ik mijn auto sneller opladen dan met de meeste andere aanbieders.

 • Landelijke dekking: Waar ik ook ben in Nederland, een Shell Recharge laadpunt is nooit ver weg.

 • Geen abonnementskosten: Ik betaal alleen voor de snellaadsessies die ik gebruik.

Voordelen

 • Tijd besparen met snelle laadsessies.
 • Genieten van het gemak van een uitgebreid netwerk van laadpunten.
 • Alleen betalen voor wat je gebruikt zonder maandelijkse kosten.

Nadelen

 • De kosten per snellaadsessie kunnen hoger zijn dan normaal laden.

Prijzen

Shell Recharge hanteert geen maandelijkse abonnementskosten. De prijzen voor snelladen variëren van €0,25 tot €0,59 per kWh.

Eindoordeel

Voor wie snelheid en gemak hoog in het vaandel heeft staan, is Shell Recharge de beste optie. Het is vooral geschikt voor EV-rijders die regelmatig lange afstanden afleggen en snel willen laden.

Eneco laadpas – Goedkoopste laadpas per kWh

eneco mobility

Eneco biedt een goedkope laadpas met een van de laagste tarieven per kWh op de markt, ideaal voor de dagelijkse EV-rijder die op zoek is naar een kosteneffectieve oplossing.

Belangrijkste kenmerken

 • Lage kWh-prijzen: Met Eneco betaal ik een van de laagste tarieven per kWh.

 • Duurzame energie: Net als Vandebron, levert Eneco 100% groene energie voor mijn elektrische auto.

 • Uitstekende klantenservice: Bij vragen of problemen kan ik rekenen op de klantenservice van Eneco.

Voordelen

 • Besparen op je energiekosten met lage kWh-prijzen.

 • Bijdragen aan een duurzamere wereld met groene energie.

 • Genieten van gemoedsrust met betrouwbare klantenservice.

Nadelen

 • Kosten kunnen oplopen als je niet oplet.

Prijzen

De Eneco laadpas biedt verschillende laadpassen aan, met prijzen die beginnen bij €0,21 per kWh, exclusief eventuele kosten die kunnen variëren.

Eindoordeel

Eneco is een sterke keuze voor wie de laagste prijs per kWh zoekt en waarde hecht aan duurzaamheid en service. Het is minder geschikt voor wie zelden laadt of wie de voorkeur geeft aan een abonnementsvrije laadpas.

Mijn persoonlijke ervaring

E-Flux – Mijn avontuur begon met de E-Flux laadpas, die ik gratis kon aanvragen. Hun belofte van geen maandelijkse abonnementskosten en een handige app trok mijn aandacht. Na enkele maanden gebruik kan ik zeggen dat de app intuïtief is en het laden bij openbare laadpalen een fluitje van een cent maakt. Echter heb ik E-Flux niet meegenomen in mijn beoordeling, omdat de vaste tarieven hoger uitkomen dan Vandebron. Bij de gratis laadpas heb je te maken met starttarieven. Ik gebruik mijn laadpas vooral zakelijk, waardoor ik beter uitkwam met Radius en deze ook nog eens kon gebruiken als tankpas.

eflux tarieven

Toch merkte ik dat de kWh-prijzen soms hoger uitvielen dan verwacht, wat me deed nadenken over de werkelijke kosten op lange termijn. Zo ging ik van een gratis laadpas naar de voordeligste laadpas met abonnement.

Vandebron – Ik stapte over op Vandebron, aangetrokken door hun belofte van volledige dekking en scherpe tarieven. Hun laadpas gaf me toegang tot een breed netwerk van laadpalen, wat ideaal was voor mijn vaste route door Noord-Brabant.

De vaste kosten waren overzichtelijk, maar ik miste de flexibiliteit van een gratis variant.

vandebron tarieven

Shell Recharge – De Shell Recharge laadpas was een openbaring voor snelladen. Hun snellaadstations waren een redder in nood tijdens lange reizen. De starttarieven en kWh-prijzen waren concurrerend, en de snelheid van laden was ongeëvenaard.

Toch, als het ging om normaal laden, vond ik de kosten minder voordelig dan sommige andere goedkope aanbieders.

shell recharge tarieven

Eneco – Eneco’s laadpas kwam als laatste, met de belofte van de goedkoopste laadpas per kWh. Hun transparante prijsmodel en extra voordelen zoals gratis koffie tijdens het laden spraken mij aan.

Maar wat echt indruk maakte, was hun klantenservice, die elke laadbeurt ondersteunde met een glimlach en deskundig advies.

eneco mobility tarieven

Onderzoeksmethode

Mijn onderzoek naar de goedkoopste laadpas was grondig en veelzijdig. Ik begon met het verzamelen van gebruikersbeoordelingen van betrouwbare platforms zoals Trustpilot en Feedback Company.

Vervolgens analyseerde ik de prijsstructuren van elke aanbieder, waarbij ik lette op verborgen kosten zoals starttarieven en maandelijkse abonnementskosten. Ik heb ook de dekking en beschikbaarheid van laadpalen onderzocht, evenals de snelheid van het snelladen.

Daarnaast heb ik persoonlijke ervaringen geïntegreerd door elke goedkope laadpas te gebruiken tijdens mijn dagelijkse ritten en langere reizen door het land. Dit gaf me inzicht in de gebruiksvriendelijkheid van de apps, de klantenservice en de betrouwbaarheid van het laden.

Voordelen, Inzichten & Statistieken

Uit het Nationaal Laadonderzoek 2022 blijkt dat de transparantie van laadtarieven een groeiende zorg is onder EV-rijders. Vandebron en Eneco scoren hoog op dit gebied door duidelijke prijsmodellen te hanteren.

E-Flux en Shell Recharge bieden daarentegen meer flexibiliteit en gemak met hun gratis laadpassen en uitgebreide netwerken voor snelladen.

nationaal laadonderzoek

Een interessant statistiek is dat de gemiddelde EV-rijder in Nederland ongeveer 20% van de tijd gebruik maakt van snelladen, wat de populariteit van de Shell laadpas verklaart. Echter, voor dagelijks gebruik blijkt Eneco met de laagste kWh-prijzen de voordeligste optie.

De keuze voor een laadpas hangt sterk af van individuele behoeften en rijpatronen. Voor mij persoonlijk biedt Vandebron de beste balans tussen prijs, dekking en duurzaamheid, wat resulteert in een score van 4.5 uit 5.