Goedkoopste laadpas

Goedkoopste laadpas

Het vinden van de goedkoopste laadpas is belangrijk voor EV-rijders die willen besparen op hun laadkosten. Bij het vergelijken van meerdere laadpassen moet je letten op de tarieven per kWh en de abonnementskosten. Daarnaast moet je rekening houden met het verschil tussen snelladen en normaal laden. Door de tarieven en voorwaarden van de verschillende laadpassen te vergelijken, kun je de beste optie vinden en efficiënt gebruik maken van laadstations.

v.a. €1,50 p/m

4.8/5

Score: 4.8

eflux

E Flux laadpas

v.a. €3,23 p/m

4.2/5

Score: 4.2

Green Caravan

€3,50 p/m, €2,50 indien jaar

4/5

Score: 4,0

Hoe vind je de goedkoopste laadpas?

Als experts op het gebied van laadpassen kunnen we je vertellen dat de goedkoopste laadpas sterk afhankelijk is van je persoonlijke situatie en locatie. Als je bijvoorbeeld in Zuid-Holland woont en vaak gebruik maakt van ENGIE-laadpalen, dan kan de ENGIE laadpas voor jou de meest voordelige optie zijn. Maar als je in Noord-Brabant of Limburg woont, dan is Vattenfall InCharge wellicht de goedkoopste optie voor jou.

Als je veel gebruik maakt van openbare laadpalen, kan het voordelig zijn om een abonnement aan te schaffen bij een leverancier. Bij meer dan 11 laadbeurten per maand kan een abonnement al voordeliger zijn dan betalen per laadbeurt. Daarnaast bieden abonnementen vaak extra voordelen, zoals het ontlopen van een hoger starttarief starttarief en lagere prijzen per kWh bij laadpalen van de leverancier.

Het is daarom aan te raden om verschillende laadpassen te vergelijken en te kijken welke het beste aansluit bij jouw behoeften en gebruikspatronen. Let hierbij niet alleen op de kosten per laadbeurt, maar ook op eventuele abonnementskosten en eventuele voordelen die bij een abonnement komen kijken. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de mogelijk voordelige tarieven en voorwaarden van de verschillende laadpassen voordat je er een aanschaft.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare bron om laadpassen te vergelijken, raden we je aan om op onze vergelijking pagina te kijken. Hier kun je eenvoudig verschillende laadpassen vergelijken en kijken welke het beste bij jou past.

Totaal overzicht goedkope laadpassen

Ben jij op zoek naar een laadpas voor laden bij een openbare laadpaal? Een laadpas zonder abonnement biedt variabele tarieven per kWh aan, wat voordelig kan zijn als je niet vaak bij openbare laadpunten hoeft te laden. Andere laadpassen, zoals de Engie of ANWB laadpas, bieden juist vaste tarieven per laadbeurt aan.

Bij het kiezen van een laadpas is het belangrijk om te letten op het aantal openbare laadpunten waar je gebruik van kunt maken en of deze laadpunten bij jou in de buurt zijn. Daarnaast kunnen per kWh tarieven variëren tussen laadpassen en is het handig om de kosten hiervan te vergelijken. In onze vergelijkingstabel hebben we de belangrijkste informatie over verschillende laadpassen voor je op een rij gezet, zodat je gemakkelijk kunt zien welke laadpas het beste bij jou past. Of je nu op zoek bent naar de goedkoopste laadpas, de beste laadpas met abonnement voor publieke laadpalen of gewoon een betaalbare laadpas, wij helpen je graag bij het vinden van de juiste laadpas.

Aanbieder Tarief pas Startkosten Kosten laadpaal eigen merk Kosten laadpaal andere merken Vaste abonnementskosten
Vandebron Geen Geen n.v.t. Verschilt per laadpunt €3,50 p/m
E Flux laadpas Geen Geen n.v.t. Verschilt per laadpunt €3,23 p/m
Green Caravan Geen Geen n.v.t. Verschilt per laadpunt €3,50 p/m, €2,50 indien jaarcontract
Greenchoice Geen €0,36 n.v.t. Verschilt per laadpunt Gratis
Coolblue laadpas Geen €0,40 n.v.t. €0,67 per kWh €4,- p/m
Vattenfall Geen €0,35 €0,35 per kWh €0,40 per kWh Gratis
Eneco eMobility €7,95 €0,61, geen bij eigen merk. €0,23 / kWh €0,61 / kWh €3,- p/m
Shell recharge laadpas Gratis €0,35 €0,35 / kWh €0,37 per kWh €4,84 p/m
ENGIE Gratis €0,31 n.v.t. Verschilt per laadpunt Gratis
ANWB laadpas €1,95 €0,34 n.v.t. €0,38 per kWh €3,99 p/m
EV Comany €9,95 €0,12 n.v.t. Verschilt per laadpunt Gratis

Wil je meer weten over tankpassen, bekijk dan deze pagina.

Welke laadpas kan ik het beste kiezen?

eflux

Als eigenaar van een elektrische auto ben ik altijd op zoek naar de goedkoopste en meest efficiënte manier om mijn auto op te laden. Na het testen van verschillende laadpassen kan ik met zekerheid zeggen dat E-Flux een van de beste laadpassen is voor mij als frequente gebruiker van publieke laadpalen. De lage maandelijkse kosten van €3,23 zijn een groot pluspunt en het feit dat er geen extra gebruikerskosten worden gerekend is ook zeer aantrekkelijk. Bovendien biedt e-flux een uitgebreid netwerk van laadpunten, zowel in Nederland als in het buitenland.

Vandebron is een goede keuze voor mensen die regelmatig gebruik maken van laadpalen van de leverancier zelf. Met een abonnement van €1,50 per maand zijn de maandelijkse kosten zeer laag. Het feit dat klanten van Vandebron nog lagere vaste tarieven hebben, maakt het nog aantrekkelijker. Echter, als je niet vaak bij Vandebron laadpalen laadt, zijn de hogere gebruikerskosten van €0,35 per laadsessie een nadeel.

Green Caravan is ook een goedkope optie met lage maandelijkse kosten van €3,50 per maand. Met een jaarcontract is dit nog goedkoper, slechts €2,50 per maand. Echter, het netwerk van laadpunten is niet zo uitgebreid als dat van e-flux en vandebron. Als je echter voornamelijk lokaal rijdt en gebruik maakt van een beperkt aantal laadpunten, kan Green Caravan een prima keuze zijn.

Uiteindelijk hangt de keuze voor de beste laadpas af van je individuele rijgewoonten en het gebruik van de verschillende laadpunten. Ik zou aanraden om de verschillende opties te vergelijken op basis van je eigen gebruik en kostenpatroon, om zo de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Voor goedkoop snelladen raden we deze aanbieders aan

Als ervaren elektrische rijder heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van snellaadstations. Hierdoor heb ik een goed beeld gekregen van de aanbieders van laadpassen voor snelladen. Op basis van mijn eigen ervaringen kan ik de volgende top 3 goedkope aanbieders van snelladers aanbevelen:

  1. Shell Recharge laadpas: De Shell laadpas biedt een voordelig tarief van €0,35 per kWh. Bovendien kun je bij het laden gebruik maken van gratis koffie op vertoon van je pas. Het grootste voordeel van Shell laadpas is echter de snelheid waarmee je kunt laden. Binnen 15 minuten heb je alweer voldoende bereik om verder te kunnen rijden.

  2. Maingau: deze aanbieder biedt eveneens een tarief van €0,35 per kWh. Het voordeel van Maingau is dat zij altijd het scherpste tarief aanbieden. Daarnaast hebben zij een handige app waarin je alle laadpunten kunt vinden en de beschikbaarheid kunt zien.

  3. Vandebron: hoewel deze aanbieder geen vast tarief per kWh hanteert, bieden zij wel altijd vooraf transparantie over de kosten. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Daarnaast heeft Vandebron een uitgebreid netwerk van laadpunten, zowel voor normaal laden als voor snelladen.

Is het slim om een gratis laadpas te kiezen?

Het is altijd verstandig om de voor- en nadelen van een gratis laadpas (laadpas zonder abonnement) af te wegen voordat je een keuze maakt. De gratis variant kan aantrekkelijk lijken, maar er zijn wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Zo kan het zijn dat de tarieven per kWh hoger zijn dan bij betaalde laadpassen, waardoor je uiteindelijk toch een vast bedrag meer betaalt voor het opladen van je elektrische auto. Ook kan het zijn dat de dekking van gratis laadpassen beperkter zijn, waardoor je minder keuze hebt uit laadpunten. Als je een volledige dekking wilt, kun je beter gaan voor een laadpas met abonnement.

Aan de andere kant bieden sommige gratis laadpassen juist weer voordelen, zoals gratis extra diensten of kortingen bij partners. Het hangt dus voornamelijk af van je rijgedrag en persoonlijke voorkeuren. Het is daarom altijd verstandig om de voorwaarden van een gratis laadpas goed door te nemen en deze te vergelijken met andere aanbieders voordat je een keuze maakt. Zo kun je er zeker van zijn dat je de beste keuze maakt voor jouw situatie.

Voordelen gratis laadpas

Nadelen gratis laadpas

Veelgestelde vragen

De voordeligste laadpas verschilt per persoon en is afhankelijk van factoren zoals je woonplaats en het gebruik van openbare laadpalen. Er zijn echter wel laadpassen waarbij je geen maandelijkse abonnementskosten hebt en alleen betaalt voor het laden zelf. Voorbeelden hiervan zijn E-Flux en ENGIE

Een laadpas is een pasje dat je gebruikt om je elektrische auto op te laden bij een openbaar laadpunt. Wanneer je de pas voor een laadpunt houdt, wordt het laadpunt geactiveerd en begint het laden. Op de laadpas staan vaak ook persoonlijke gegevens en de kosten van het laden worden meestal achteraf verrekend met de bijbehorende laadpas-app of online account.

Over het algemeen zijn laadpassen te gebruiken bij de meeste openbare laadpunten in Nederland. Sommige laadpassen hebben echter een beperktere dekking dan andere, dus het is verstandig om vooraf te controleren welke laadpunten beschikbaar zijn met jouw laadpas.