Linda van Langeveld over thuiswerken

De Verkeersonderneming spreekt iedere week met een collega over thuiswerken. Deze week is dat Linda van Langeveld van de gemeente Rotterdam. “Het thuiswerken gaat steeds beter. In het begin was het erg zoeken, een dochter van 6 maanden vraagt behoorlijk wat aandacht. Maar nu hebben mijn vriend en ik er een redelijke modus in gevonden; de ene helft van de werkdag kun je in alle rust werken en de andere helft van de dag heb je de zorg en kun je tussendoor werken.”

Voor- en nadelen
“Het voordeel van thuiswerken vind ik dat je meer tijd hebt voor dingen waar je normaal tijd voor moet zoeken,” vertelt Linda. “Ondanks dat het nog druk is met – in dit geval – videovergaderingen, blijft er meer tijd over het denkwerk en juist het uitwerken van dingen. Dit neemt wel als nadeel met zich mee dat je continu achter een scherm zit. Op kantoor heb je nog vergaderingen in andere ruimtes, afspraken op andere locaties, maar nu ben je heel de dag online en spreek je niemand écht face-to-face. Dat vind ik jammer. En ik mis mijn collega’s!”

Ontspanning
Wanneer Linda wil ontspannen doet zij het volgende: “Ik probeer voor of tijdens het werk een stuk te gaan wandelen om weer fris te worden en m’n gedachten te verzetten.”

Videobellen
“Wij gebruiken Microsoft Teams. Dit werkt best prima, maar het is jammer dat je niet iedereen tegelijk in beeld hebt.”

Outfit
“Wat ik aantrek op thuiswerkdagen… Toch wel normale kleding, zoals een spijkerbroek. Zo heb ik nog een beetje het idee dat ik normaal aan een werkdag begin ’s ochtends. “