64 aanmeldingen voor [W]heels

Het eerste vrouwennetwerk in mobiliteit heeft inmiddels 64 aanmeldingen. [W]heels werd in mei tijdens een werkgeversbijeenkomst in Rotterdam gelanceerd. Het netwerk maakt zich sterk voor een betere zichtbaarheid van vrouwen werkzaam in de mobiliteit en diversiteit in het debat. Aansluiten kan via: www.wheelsnetwork.nl. Monique Monster, werkzaam bij De Verkeersonderneming, was betrokken bij de oprichting. De komende periode wordt gekeken hoe [W]heels meer lading te geven.

[W]heels is een initiatief van Ananda Groag, Monique Verhoef, Chretienne Hoek en Monique Monster, allen werkzaam in de wereld van mobiliteit. Het netwerk heeft een raad van inspiratie waar Marga de Jager (ANWB), Miriam Hoekstra van der Deen (Schiphol Group), Christel Mourik (MRDH) en Nanouke van ’t Riet (Q Buzz) de initiatiefnemers gevraagd en ongevraagd voorzien van advies.

Volgens de initiatiefnemers wordt het mobiliteitswerkveld nog te veel gedomineerd door mannen. In het netwerk bundelen vrouwen hun inzet.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.