Buiten de spits rijden wordt nu beloond in Rotterdamse regio

14 september 2017


Automobilisten die frequent in de spits op de wegen rondom Rotterdam rijden, kunnen vanaf oktober sparen voor onder andere een dagje uit als zij de auto tijdens spitsuren laten staan. TURNN Around! is het nieuwe initiatief van TURNN. Deelnemers kunnen tot eind 2018 sparen voor onder andere bioscoopbonnen, een hotelovernachting, dagje uit of gadgets. De totale beloning kan, voor de gehele deelnameperiode, oplopen tot een waarde van € 360,-.

TURNN Around! en TURNN
TURNN Around! is het stimuleringsproject van TURNN. TURNN is een initiatief ontwikkeld in samenwerking met De Verkeersonderneming, dat in de Rotterdamse regio werkt aan het verbeteren van de bereikbaarheid. De ambitie van TURNN is om een app te ontwikkelen waarmee reizen gepland, geboekt en betaald kunnen worden. Hierop wordt een variëteit van modaliteiten aangeboden, zoals de (deel)auto, deelfiets en vervoer over water.

Als onderdeel van het stimuleringsproject wordt nu begonnen met het concreet belonen van de automobilist in de Rotterdamse regio. Met het mijden van de wegen rondom Rotterdam tijdens de ochtend- en avondspits wil TURNN deelnemers bewust maken van hun reisgedrag en de alternatieven die er zijn.

Inschrijving is geopend
Wie van maandag t/m vrijdag over de ruit van Rotterdam reist in de ochtend- en/of avondspits kan in aanmerking komen om deel te nemen. Op de website kun je aan de hand van een postcode check toetsen of je kunt deelnemen. Ook de regio’s Dordrecht en Gouda doen mee.

De inschrijving is maandag 11 september van start gegaan. Op www.turnnaround.nl is alle informatie te vinden

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.