De Rotterdamse Fietsalliantie van start

Vaker de fiets pakken! Dat is de boodschap van de op 18 november gepresenteerde ‘Fietskoers 2025’. Het belang van het parkeren van de fiets en een goede infrastructuur zijn de komende jaren ook belangrijke aandachtspunten in de stad. Om Rotterdam bereikbaar en aantrekkelijk te houden, krijgt de fiets een steeds belangrijkere rol. De auto lijkt dominant in de stad, maar het tegendeel bewijst: een meerderheid van alle Rotterdammers (62 procent) verplaatst zich lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer. Alleen al met de fiets wordt er dagelijks meer dan 1 miljoen kilometer afgelegd; alle reden dus om fietsers in Rotterdam serieus te nemen. Als er meer mensen gaan fietsen is er uiteraard ook aandacht voor uitbreiding van fietspaden en fietsparkeerfaciliteiten.

Op die fiets
Hoe zorgt de stad er uiteindelijk voor dat het fietsen aantrekkelijk wordt? Op 18 november werd het startsein gegeven voor een nieuw initiatief van gerenommeerde Rotterdamse organisaties: De Rotterdamse Fietsalliantie. Met als merknaam ‘Op díe fiets’. Want alles kan op die fiets! Je kan naar school op die fiets. Of naar de moskee. Naar je sportclub op die fiets, of naar je werk. De organisaties in de alliantie hebben het belang van fietsen hoog in het vaandel staan. Zij bundelen hun krachten in de vorm van invloed, kennis en ervaringen om stappen te maken in de groeiende fietscultuur in de stad. Kijk ook op www.rotterdamopdiefiets.nl.

Fiets toolbox voor werkgevers
De Verkeersonderneming ondersteunt werkgevers en de partners van de Rotterdamse Fietsalliantie bij het stimuleren van het fietsgebruik binnen de organisatie. Dit doen wij onder andere via een fietspotentiescan, e-bike uitprobeeraanbod, een kortingsaanbod voor tweewielers en veel nuttige informatie. Benieuwd? Vraag dan de toolbox fiets voor werkgevers aan via info@verkeersonderneming.nl.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.