Direct na probeerperiode eigen e-bike aangeschaft

17 december 2020


“Vanaf mijn galerij kan ik de kerktoren van Overschie zien. Dan is het toch eigenlijk gek om met de auto te gaan.” Louise Rietman woont in Schiedam en probeerde via Ways2go vijf dagen lang een e-bike. “Op het moment dat ik de elektrische fiets inleverde, heb ik er bijna direct een gekocht,” vertelt Louise enthousiast. “En bij dezelfde fietsenwinkel, want: “die meneer was zo hulpvaardig. Die gunde ik het om daar ook mijn fiets te kopen.”

Jarenlang ging Louise vier dagen per week met de auto naar haar werk in Overschie. Daar staat ze voor de klas op een basisschool. “Het is een vrij druk traject, maar eigenlijk kon ik best wel doorrijden.” Op de vraag of ze voorheen weleens fietste, antwoordt Louise: “Ik fietste voorheen weleens op zondagmiddag als er geen wind stond en de zon scheen.”

“Ik vond het heel fijn om het zo te mogen proberen, want een e-bike kost best veel geld.” De dichtstbijzijnde fietsenwinkel had er geen beschikbaar, dus toen kwam ik uit bij Hoppstein Rijwielhandel in het centrum van Schiedam. Die waren echt enorm behulpzaam.” Het aanmelden verliep bij Louise wel wat lastig. “Ik kreeg maar geen datum, maar ook geen melding dat de probeeractie bij de fietsenwinkel vol zat. Toen heb ik gebeld met de helpdesk. En die hielpen mij vriendelijk en duidelijk. Toen kon ik het daarna zelf regelen.”

Toen Louise de e-bike probeerde, was haar ervaring heel positief. “Ik ben niet zo’n sporter. Nu heb ik toch het gevoel dat ik iets doe aan beweging. Daarnaast doe ik er met de e-bike 20 minuten over. Dat is ongeveer dezelfde reistijd als die ik met de auto heb. Het is beter voor het milieu én ik hoef niet meer dagelijks vroeger van huis te vertrekken voor een goede parkeerplek. Mensen zeiden tegen mij dat ik helemaal straalde na de aanschaf van mijn e-bike.”

“En er is nog iets. We proberen kinderen en ouders te stimuleren om ’s ochtends niet met de auto te komen. Dan helpt het als de juffrouw ook met de fiets komt.”

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.