E-bike is verslavend

“Er stond een bord van Ways2go met de probeeractie langs de snelweg (A4).” Peggy Sno werkt in Vijfsluizen, woont in Spijkenisse en doet aan wielrennen in haar vrije tijd. Maar wielrennen naar het werk ziet ze niet zitten. “Dan ben je echt wel tijd kwijt met omkleden en douchen.” Peggy probeerde een elektrische fiets en is helemaal enthousiast. “Ik wilde ‘m eigenlijk niet meer terugbrengen en heb ‘m vijf minuten voor de uiterste inlevertijd gebracht. Ik heb alles eruit gehaald,” glimlacht ze.

Peggy is een drukke dame die naast haar baan in Vijfsluizen ook nog secretaris is van voetbalvereniging C.S.V. Zwarte Pijl en Landelijk Netwerk Vrouwen in de sport (lnvs.eu).

Vóór de e-bike probeer actie ging ze of met de metro of met de auto naar het werk. “Toen ik de actie op het bord langs de weg zag, dacht ik: dat moet ik proberen. Ik heb een fiets gereserveerd bij Bike Totaal in Spijkenisse. Dat reserveren ging heel makkelijk en je krijgt van de fietsenwinkel nog een goede uitleg met goede tips mee.”

“Ik vond het heerlijk en het fietst heel comfortabel.” Op de vraag wat Peggy, als wielrenster, vindt van het feit of fietsen met een elektrische fiets wel of geen beweging is, reageert ze gevat: “Als ik niet trap, komt de fiets niet vooruit. Dus je moet wel degelijk bewegen. Het is niet zo dat je helemaal niets hoeft te doen.”

De route naar haar werk is met een e-bike ongeveer 40 minuten en omdat Peggy in haar vrije tijd veel fietst, kende ze de route al. “Het enige minpuntje is dat die Beneluxtunnel echt ontzettend koud is om doorheen te fietsen.” Verbeterpunten voor de actie heeft ze niet, behalve: “Een week is te kort, het werkt echt verslavend, zo’n elektrische fiets.”

Heeft Peggy al een e-bike aangeschaft? “Nog niet, maar ik ben erover aan het zeuren bij mijn werkgever en ik rust niet voor ik een elektrische fiets heb. Het is mij inmiddels beloofd, dus het moet goed komen.”

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.