E-bike probeerpools beschikbaar voor bedrijven

24 september 2020


Werkgevers rond de N3 en de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem kunnen vanaf nu gebruik maken van een gratis probeerpool met e-bikes. Met de probeeractie willen we meer medewerkers verleiden met de fiets naar het werk te gaan (en zo minder autokilometers te maken). Soms is de woon-werk afstand te groot om op de fiets te gaan. Een e-bike biedt dan een goede oplossing. Een pool bestaat meestal uit drie fietsen die drie maanden door verschillende medewerkers kunnen worden geprobeerd. Voor de bedrijven die willen deelnemen wordt de backoffice voor reserveringen geregeld en is er communicatiemateriaal beschikbaar voor promotie. De probeerpools zijn te reserveren via het platform Samen Bereikbaar. Met het bedrijf wordt een intake gedaan om een passend aanbod te maken.

Initiatiefnemers
Deze actie is onderdeel van een breder pakket aan mobiliteitsmaatregelen tijdens het groot onderhoud aan de N3 waar Rijkswaterstaat mee bezig is. En één van de maatregelen voor het verbeteren van de doorstroming op de A15, de zogenoemde korte termijnmaatregelen A15 Ridderkerk – Gorinchem, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Zuid-Holland en Drechtsteden.

Hoe werkt het?
Werkgevers die interesse hebben in een probeerpool kunnen een email sturen naar  anna.schouten@samenbereikbaar.nl. Binnen een paar werkdagen wordt er contact opgenomen om verdere invulling te bespreken. Om de actie intern bij bedrijven te promoten ligt er communicatiemateriaal klaar. De backoffice verloopt via een reserveringssysteem met helpdesk.

Waarom e-bike probeerpools?
Om meer mensen te verleiden met de e-bike naar het werk te gaan, is het belangrijk dat mensen dit een tijdje kunnen proberen. De probeerpool maakt het mogelijk dat medewerkers kunnen testen of de woon-werkreis goed te doen is met een elektrische fiets, of het allemaal makkelijk werkt met de accu en welke fietsroute het fijnste fietst.

Bedrijvenplatform Samen Bereikbaar
Samen Bereikbaar helpt bedrijven in de regio Ridderkerk, Barendrecht, Drechtsteden en Gorinchem met het optimaliseren van slim en duurzaam mobiliteitsbeleid; zoals bijvoorbeeld op het vlak van  fietsen, thuiswerken en deelvervoer. Of, als dat te ingrijpend is, in ieder geval het aantal autokilometers van een bedrijf in de spits te minimaliseren.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.