E-bike steeds populairder

26 oktober 2016


De fiets wordt steeds meer gebruikt. Dit blijkt uit het rapport Mobiliteitsbeeld 2016 van het KiM. Treinreizigers gaan steeds vaker op de fiets naar het station en ook als natransport wordt de fiets steeds populairder.

Gewone fiets minder in trek
Tevens is er een groei te zien in de aanschaf van een fiets. De elektrische fiets wordt steeds meer geliefd onder het grote publiek terwijl de aanschaf van de ‘gewone’ fiets sterk terug dringt.

De populariteit van de e-bike zorgt naast minder automobilisten voor minder gebruikers van het openbaar vervoer. Ongeveer een kwart van de ondervraagden e-bikebezitters zegt minder vaak gebruik te maken van de trein en 30% geeft aan minder gebruik te maken van de bus, tram of metro.

Niet alleen 65-plussers
Waar vroeger de elektrische fiets populair was onder senioren, wordt steeds vaker de fiets gebruikt door volwassenen onder de 65 jaar. De fiets wordt in dit geval veelal gebruikt voor woon-werkverkeer en winkelen.

U kunt het gehele rapport hier downloaden.

Korting op de aanschaf
Wilt u ook overstappen op de fiets? Bekijk op http://www.filedier.nl/fiets/regeling-e-bike-en-scooter/ of u in aanmerking komt voor een korting van € 350,- op de aanschaf van een (elektrische) fiets. LET OP: de actie loopt tot 31 december.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.