ECOMM 2017 in Maastricht

Van 31 mei tot en met 2 juni vindt de European Conference on Mobility Management 2017 plaats in Maastricht. Dit driedaagse congres biedt een divers programma met meer dan 90 presentaties, workshops, 20/20 talks en demonstraties. Mis dit belangrijkste Europese congres op het gebied van mobiliteitsmanagement niet! Inschrijven is nog mogelijk via de website www.ecomm2017.com.

Inspirerende keynote speakers
Tijdens de openingsceremonie op 31 mei zullen diverse officials en keynote sprekers elkaar afwisselen. Robert Thaler, voorzitter van EPOMM zal het congres openen, gevolgd door John Aarts, wethouder mobiliteit van gemeente Maastricht, Mark Frequin, directeur-generaal Bereikbaarheid van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Herald Ruijters, directeur Investment, Innovatie & Sustainable Transport bij de Europese Commissie. Daarnaast zal de Belgische auteur Leo Bormans een inspirerende lezing geven over de link tussen geluk en mobiliteit. Zijn boeken over geluk en het welzijn van de mens in het algemeen worden wereldwijd gelezen en hebben vele politieke leiders beïnvloed.

Het donderdagprogramma start met een keynote van Ananda Groag van shareNL, een internationaal kennis- en netwerkplatform voor de deeleconomie. In haar speech zal ze ingaan op vragen als:

Hoe ziet de toekomst van mobiliteit eruit vanuit het perspectief van de deeleconomie? Als de grenzen tussen consument en producent, publiek en privaat vervagen, hoe beïnvloedt dit het mobiliteitslandschap? Ananda Groag van shareNL neemt ons mee in haar verhaal om het potentieel van gedeelde mobiliteit naar een geautomatiseerde toekomst te onderzoeken.

Op vrijdag kunnen de congresgangers een keynote lezing tegemoet zien over ‘future urban mobility’ van Jo van Onsem – SVP/Managing Director van de Global Public Transportation and Management Systems Group bij Conduent (voorheen Xerox). Hij licht zijn visie toe op slimme transitsystemen en verkeersstromen die mensen brengen waar ze moeten zijn. Hoe maken we stedelijke mobiliteit slimmer en hoe kunnen we efficiënte oplossingen creëren die voordelen bieden voor zowel forenzen als steden.

Nieuw tijdens ECOMM
Anders dan voorgaande jaren zijn er dit jaar een aantal nieuwe congresonderdelen aan het programma toegevoegd. Ten eerste is er de Pressure Cooker, waarbij internationale studenten Verkeer en Mobiliteit gedurende het congres oplossingen en aanbevelingen zullen bedenken voor bestaande mobiliteitsvraagstukken uit steden als Rome, Kassel, Maastricht en Groningen. Congresbezoekers zijn vrij om aan te schuiven tijdens deze brainstormsessies en kunnen actief participeren in de discussie. Op vrijdag zullen de studenten hun bevindingen presenteren.

Op donderdagmorgen vindt er een interactieve paneldiscussie plaats met panelleden van onder ander de Europese Commissie, nationale en regionale overheden, een ziekenhuis en een internationale parkeerorganisatie. Op vrijdagochtend staat een Lagerhuisdebat op het programma met studenten uit verschillende landen die zullen debatteren over de toekomst van mobiliteit met onderwerpen als Shared Mobility, zelfrijdende auto’s en Mobility as a Service.

logo-ECOMM-MAASTRICHT-2017

Exclusieve dinerlocatie
Naast een rijk gevuld inhoudelijk programma krijg je op donderdag 1 juni de kans om op een exclusieve locatie te genieten van het congresdiner en feest, namelijk Chateau Neercanne, dat vanwege zijn schitterende ligging het Balkon van Maastricht wordt genoemd.

Schrijf je nu in
Mis deze editie van het ECOMM niet, inschrijven is nog mogelijk via de website www.ecomm2017.com. Tot 31 mei in Maastricht!

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.