Fietscircus Schouwburgplein

24 oktober 2019


Op zaterdag 26 oktober staat het Schouwburgplein in Rotterdam tussen 11 en 16 uur in het teken van het Fietscircus. Met ludieke acties als BMX voor kinderen, fiets je schilderij en beat the street waarmee je met een VR bril het effect van smartphones op de fiets kan zien, vragen gemeente Rotterdam en De Verkeersonderneming aandacht voor het onderwerp fietsen. Jong en oud is welkom. Er is koffie en thee voor iedereen. Het doel van het Fietscircus is om reuring en bewustwording te creƫren voor fietsen onder Rotterdammers en bezoekers van de stad.

Het evenement wordt gehouden op de kruising van het Schouwburgplein en de Karel Doormanstraat. Gemeente Rotterdam stimuleert fietsen omdat het leuk, gezond en goed voor de (schone) lucht in de stad is als meer mensen de fiets pakken in plaats van de auto. Rotterdam groeit snel en om de stad aantrekkelijk en bereikbaar te houden, wordt ruimte gemaakt voor fietsers en ook voor voetgangers.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.