Fietscircus strijkt neer in Papendrecht

De Verkeersonderneming werkt met verschillende gemeenten samen om mensen (opnieuw) kennis te laten maken met fietsen. Dit vindt plaats door allerlei activiteiten in de gemeenten te organiseren, zoals een fietscircus. Het Fietscircus strijkt zaterdag 21 september tussen 11:00 en 16:00 neer op de Markt in Papendrecht. Weten, proberen en doen, daar draait het om in het Fietscircus. Samen maken we er een echt circus van. Ook kunnen inwoners hun fietservaring en ideeën voor verbetering kwijt.

Wat is er allemaal te doen?
Midden op het plein komt de piste waar showrijders regelmatig BMX-demo’s geven. Ook kun je in een BMX-workshop je eigen techniek verbeteren. Vlak daarnaast staat de grote circustent en verspreid over het plein kleinere tentjes waar je onder meer een virtual reality ervaring kunt beleven. Kruip in de cabine van een vrachtwagen en zie zelf wat de risico’s zijn van de dode hoek. En wist je al dat je met de fiets ook zelf een waar kunstwerk of zelfs een smoothie kunt maken? Ook kun je meedoen aan een (race)fietswedstrijd en kunnen kinderen zich laten schminken.

Uitproberen
Naast entertainment kunt u tijdens het Fietscircus ook terecht voor allerlei fietsinformatie en fietsproducten uitproberen. Wilt u weten of een elektrische fiets iets voor u is? Schrijf u dan tijdens het Fietscircus in voor een uitprobeerperiode. O ja, en doet u mee aan de enquête over fietsverbeteringen in Papendrecht, dan krijgt u als dank daarvoor een aardigheidje om tijdens uw eerstvolgende fietsrit te gebruiken. Bezoekers van het Fietscircus krijgen gratis koffie van de barista.

Graag tot dan!

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.