Fietsenstalling van MN is de mooiste!

11 februari 2021


Welke werkgever heeft de leukste, meest toegankelijke en mooiste fietsenstalling? Dat was de vraag die we eind 2020 stelden en de winnaar is: MN, financieel dienstverlener gericht op pensioenuitvoering en vermogensbeheer uit Den Haag. Hun fietsenstalling is een jaar lang de mooiste stalling van heel Zuid-Holland. En dat is niet zomaar: de stalling is van alle gemakken voorzien: 400 plaatsen voor fietsen, inclusief plekken voor bakfietsen en scooters. Hij is goed verlicht, er is muziek, ruim voldoende laadfaciliteiten voor de elektrische fietsen en scooters en kleedkamers met alles erop en eraan.

“We zijn heel bij dat onze stalling de winnaar is. Dat is een duidelijke erkenning van ons duurzaamheidsprofiel, en meer specifiek ons fietsbeleid. Ons pand ligt in het centrum van de stad dus we stimuleren ov- en fietsgebruik van medewerkers. Dat helpt mee om de stad bereikbaar te houden, is duurzaam en het scheelt parkeerplekken. Een andere reden die steeds belangrijker wordt is dat fietsen bijdraagt aan vitaliteit. Bewegen en gezondheid worden steeds belangrijkere aspecten. De eer hoort vooral te gaan naar de afdeling Facilities die de stalling heeft ontworpen en alle wensen en ideeën werkelijkheid heeft gemaakt,“ zegt Luuk Aarts, directeur  Corporate Staf van MN en Fietsambassadeur.

Faciliteiten

Vendor manager Facilities Pauline Rasterhoff vertelt dat de fietsenstalling eigenlijk alle faciliteiten heeft die je maar kunt bedenken. “Er zijn 400 plaatsen voor fietsen, inclusief plekken voor bakfietsen en scooters. De stalling is van alle gemakken voorzien: goed verlicht en met muziek, ruim voldoende laadfaciliteiten voor de elektrische fietsen en scooters, kleedkamers voorzien van douches met handdoeken, doucheschuim en een föhn, een droogrek om de natte regenkleding op te hangen, lockers met ventilatie.”

En dan komt er ook nog elke week 1 dag de eigen fietsenmaker langs! Hij voert snelle reparaties uit of geeft de fietsen van medewerkers een servicebeurt. Heel sympathiek is dat hij niet alleen voor MN komt, ook de buren, leden Green Business Club Beatrixkwartier, zijn hartelijk welkom. En ben je een keer zonder fiets, dan kan je deze ook van MN lenen: 4 gewone en 2 e-bikes, al was het maar om aan te wennen. Met zoveel faciliteiten een terechte winnaar dus.

Over Ways2go
Ways2go is de campagne van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en De Verkeersonderneming en heeft als doel (logistieke) werkgevers, werknemers en bewoners te verleiden tot het gebruik van duurzame vervoermiddelen. Daaraan zijn vele voordelen verbonden: een betere, schonere leefomgeving, minder files en vertragingen, minder stress en een betere vitaliteit. In de campagne Ways2go spelen vier karakters een rol: Daan, Otto, Emma en Nora. De meest duurzame reis is een reis die niet wordt gemaakt, wordt wel beweerd, daarom wordt op de website ook veel aandacht besteed aan thuiswerken.

Werkgevers die willen weten hoe zij ook kunnen werken aan een beter fietsbeleid kunnen contact met ons opnemen via info@ways2go.nl

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.