Gebruik een deelscooter of –fiets tijdens werkzaamheden Katendrecht deze zomer

12 augustus 2021


Vanaf half augustus tot half november wordt er op Katendrecht (Hillelaan) op een aantal plekken aan de weg gewerkt. Tussen 19 augustus en 1 september zijn er daardoor verschillende afsluitingen. Daarna rijdt het verkeer tijdelijk over minder rijstroken. Gedurende de werkzaamheden kunnen reizigers gebruik maken van elektrische deelscooters, deelfietsen en deelbakfietsen. Deze zijn te vinden in hubs op vier locaties op en rond Katendrecht. Reizigers kunnen er gebruik van maken door de app van de betreffende aanbieder te downloaden en zich aan te melden. De deelvervoerhubs zijn een initiatief van gemeente Rotterdam en hebben als doel reizigers van en naar Katendrecht tijdens de werkzaamheden een alternatief te bieden. De hubs blijven zolang als de werkzaamheden lopen.

Deelvervoerhubs op vier locaties
Reizigers van en naar Katendrecht kunnen gebruik maken van elektrische deelscooters, elektrische deelfietsen en elektrische deelbakfietsen. Deze fietsen en scooters zijn te vinden bij vier tijdelijke deelvervoerhubs die door gemeente Rotterdam worden geplaatst. In deze hubs staan elektrische deelscooters van felyx, Go Sharing en Check, elektrische deelfietsen van Lime en elektrische deelbakfietsen van BAQME. De deelvervoerhubs zijn te vinden op de volgende locaties:

  • Metrohalte Rijnhaven (voor de Jumbo)
  • Metrohalte Wilhelminaplein
  • Fruitlaan
  • Rechthuislaan rotonde

Mensen die zich voor de eerste keer aanmelden bij een aanbieder kunnen rekenen op een aantrekkelijke welkomstkorting. In de eerste week staan er op verschillende plekken promotieteams die u op weg helpen bij het gebruik van de voertuigen.

Lees meer over het gebruik van deelvervoer, de locaties en de kortingsacties op rotterdam.nl/deelvervoerkatendrecht.

Wegwerkzaamheden
Vanaf 15 augustus wordt er gewerkt aan het vervangen van de verkeerslichten op de kruising Hillelaan – Brede Hilledijk en de kruising Hillelaan – Maashaven Noordzijde. Vanwege de werkzaamheden zijn er minder voorsorteerstroken beschikbaar op deze twee kruisingen. Van donderdag 19 augustus tot en met woensdag 1 september zijn de Posthumalaan en de Hillelaan in beide richtingen dicht tussen de Wilhelminakade en de Brede Hilledijk. De werkzaamheden hebben vooral consequenties voor de doorstroming van het autoverkeer. Kijk voor meer informatie en de omleidingsroutes op Rotterdam Onderweg.

 

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.