In maart werd ik door Lara Severin van De Verkeersonderneming uitgenodigd voor een gesprek met betrekking tot het geweldige initiatief: de Maastunnel Alliantie.

Het was een zeer informatief en inspirerend gesprek en ik heb het als een eer gevoeld om bij het project betrokken te mogen zijn.
De Maastunnel Alliantie, gestart door het Erasmus Medisch Centrum, instellingen Museumpark en het Holland Casino is nu reeds een bundeling van krachten.

Het voor twee jaar sluiten van de Maastunnel van Noord naar Zuid, een belangrijke verkeersader voor alle betrokkenen in het centrum, zal zeker een aantal problemen met zich meebrengen maar de Rotterdammers staan erom bekend dat men, figuurlijk gesproken, de mouwen opstroopt en denkt en handelt in oplossingen.

Een alliantie die gevormd wordt door o.a. werkgevers, onderwijsinstellingen, musea, toeristische attracties, openbaar vervoersbedrijven, ondernemers en verenigingen. Van deze partners wordt verwacht dat men zich inspant om iedereen zo goed mogelijk te informeren over de renovatie en de mogelijke alternatieven en men samen, daar waar nodig en mogelijk elkaar informeert en helpt.

De Verkeersonderneming heeft een Toolbox vormgegeven met voor elke partner op maat gemaakte communicatiemiddelen. Deze kan iedereen downloaden en wordt de komende jaren met alle nieuwe informatie aangevuld.

Dit gecombineerd met een aantal websites zoals www.filedier.nl, www.maastunnel.nl en www.verkeersonderneming.nl biedt alle partners ,samen, de optimale mogelijkheid om het centrum publieksvriendelijk te houden. Persoonlijk hoop ik en ga ik er ook vanuit dat de Maastunnel Alliantie de basis is voor een langdurige “Samen Sterk” samenwerking, iets dat alleen in Rotterdam en in deze regio makkelijk realiseerbaar is.

Annie Gruisen
Hop on Hop off tours