Havenbedrijf Rotterdam genomineerd voor Spitsbrekers award

In deze competitie strijden 10 genomineerde bedrijven de komende maanden om de ‘Spitsbreker van het jaar’-award. Welk bedrijf heeft het slimste en meest inspirerende initiatief om zijn medewerkers uit de file te halen.

Medewerkers Havenbedrijf
Het doel van het Havenbedrijf Rotterdam is om 1200 medewerkers uit de auto te krijgen. Remco Neumann vertelt: “We proberen zo min mogelijk medewerkers met de auto te laten reizen, maar hebben nog steeds een wagenpark nodig.” Hiervoor worden waar mogelijk met elektrische of half elektrische voertuigen ingezet.

Het Havenbedrijf heeft de afgelopen jaren het mobiliteitsbeleid flink aangepast. Het maandelijkse parkeertarief is van €34,- verhoogd naar €110,-. Daarentegen worden fietsers beloond met een hogere kilometervergoeding en kunnen zij met trappunten hun eigen beloning in webshops uitkiezen. Medewerkers die reizen met het openbaar vervoer krijgen een ov-jaarabonnement waarmee ook privé en in het weekend gereisd mag worden.

De haven
Naast stimulering van hun eigen medewerkers neemt het Havenbedrijf Rotterdam ook het initiatief om andere bedrijven in de haven te stimuleren om medewerkers anders te laten reizen. “Wij werken samen met De Verkeersonderneming om bij andere bedrijven in het havengebied slim reizen onder de aandacht te brengen. We stimuleren onder andere vervoer over water, geven subsidie voor de Waterbus en ondersteunen in het aanleggen van aanlegsteigers.”

Meer informatie over Spitsbrekers? Ga naar: https://spitsbrekers.nl/

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.