Hoekse lijn geopend

Vanaf deze week kunnen reizigers gebruik maken van de Hoekse lijn. Op de eerste dag maakten zo’n 23.000 reiziger (in- en uitstappers) gebruik van de verlengde metrolijn.

De nieuwe verbinding bevindt zich nog in de opstartfase. Lijn A rijdt nog niet door naar Vlaardingen West en het vervangend busvervoer rijdt nog, maar in afgeslankte vorm. In november start de definitieve exploitatie van de metro op de Hoekse Lijn, metrolijn A rijdt dan ook doordeweeks tijdens de ochtend- en middagspits tussen Binnenhof en Vlaardingen West.  De metro’s rijden via station Beurs, het grote metroknooppunt in het centrum van Rotterdam.

Met de definitieve metro-exploitatie op het traject van de Hoekse Lijn gaan ook de wijzigingen in het busnetwerk van de RET in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam in. Lees hier meer over het vervangend vervoer.

Frequenties vanaf start definitieve exploitatie traject Hoekse Lijn

In Hoek van Holland rijdt de metro doordeweeks drie keer per uur en in Maassluis zes keer per uur. In Vlaardingen en Schiedam rijdt de metro doordeweeks in de ochtend- en middagspits twaalf keer per uur (dat betekent elke vijf minuten een metro) en daarna zes keer per uur.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.