Kijkje bij de Wantijbrug

Rijkswaterstaat heeft De Verkeersonderneming gevraagd om alternatieven te bedenken en te realiseren, en daarbij ook na te denken over een communicatieaanpak. De Verkeersonderneming heeft daarop een Rapid Intervention Team opgezet. Dit team komt in de week van 10 december met een pakket oplossingen, acties, regelingen etc. De oplossingen en acties zullen zich richten op werkgevers en automobilisten die nu regelmatig gebruik maken van de Wantijbrug. De nieuwe publiekscampagne in Zuid-Holland, Ways2go, wordt ingezet voor de communicatie.

Op 26 november namen het projectteam van Rijkswaterstaat en betrokken collega’s van De Verkeersonderneming een kijkje bij de Wantijbrug. Doel van het bezoek was om ter plekke te kijken naar locaties, geschikte alternatieven en omleidingsroutes. Vanaf 20 januari sluit de Wantijbrug voor een periode van tien weken voor al het auto- en vrachtverkeer.

Het bezoek was erg nuttig omdat ter plekke bekeken kon worden waar bijvoorbeeld borden staan die ingekocht kunnen worden, bij welke ov-stations deelfietsen kunnen staan en welke oplossingen er zijn met betrekking tot het ov.

 

 

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.