Kom ook naar hét Europese mobiliteitscongres in Maastricht!

9 maart 2017


Van 31 mei tot 2 juni 2017 vindt in Maastricht het ECOMM-congres plaats; hét jaarlijkse internationale mobiliteitscongres voor beleidsmakers, onderzoekers, en marktpartijen die zich bezig houden met mobiliteit zoals mobiliteitsmanagement of slimme oplossingen rond dit thema. Vorig jaar vond dit rondreizende meerdaagse Europese congres plaats in het zuiden van Europa, namelijk Athene, dit jaar in het zuiden van ons eigen land, Maastricht. Inmiddels is bekend welke topics aan bod komen. Er is een gevarieerd programma samengesteld op basis van een selectie uit bijna 150 ingediende papers. Kijk op www.ecomm2017.com voor het overzicht en vergeet niet om je direct in te schrijven!

Het thema dit jaar is ‘Teaming Up for Liveable Cities’; waarbij samenwerking tussen diverse partijen op het gebied van mobiliteit centraal staat; publiek-privaat, grensoverschrijdend, tussen regio’s. Wat heeft het ECOMM je te bieden? Zoals gezegd een breed aanbod aan presentaties, challenges, pecha kucha’s, discussies over mobiliteits-gerelateerde onderwerpen, maar ook een beursvloer waar overheid, markt en wetenschap elkaar kunnen ontmoeten, interessante keynote speakers, boeiende field trips, debatten met de nieuwe mobiliteitsgeneratie en ook een sociaal-cultureel programma waarbij je als congresbezoeker de kans krijgt om Maastricht en omgeving van een unieke kant te ontdekken. Kortom een programma om niet te missen!

Kijk op www.ecomm2017.nl voor meer informatie over de onderwerpen en presentaties. Thema’s die aan bod komen zijn o.a. Mobility As A Service (MAAS), Smart collaboration, Behavioral Insights, Future Mobility en What makes a city liveable. Wacht niet te lang met inschrijven; tot 31 maart kun je namelijk nog profiteren van een voordelig Early Bird Fee. Ook partijen die geïnteresseerd zijn in een stand op de beursvloer of een andere sponsorbijdrage kunnen zich melden via de site. De ECOMM 2017 conferentie wordt georganiseerd door EPOMM, Maastricht Bereikbaar, gemeente Maastricht, ministerie van Infrastructuur en Milieu, Provincie Limburg, Universiteit Hasselt en NHTV Breda.

Over ons

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Havenbedrijf Rotterdam, met als doel het bereikbaar houden van (haven, stad & regio) Rotterdam.